annonse

Klare for korsvandring på Aulifeltet

Korset er klart
Korset er klart: Her står Michael Hoffmann med korset som skal brukes til Betelkirkens korsvandring. (Foto: Privat)
Klargjør korset
Klargjør korset: David Trobe snekrer her sammen korset av bygningsmaterialer fra Betel Auli.
Klart til langfredag
Klart til langfredag: David Trobe med korset utenfor Betel på Auli.

Betelkirken gjennomfører en økumenisk korsvandring på Aulifeltet på langfredag.

John Arne Paulsen

PÅSKE

Arrangementet tar utgangspunkt i en romersk-katolsk tradisjon som går tilbake til 1600-tallet.

- Siden 1964 leder paven hver langfredagkveld en korsvei i Colosseum i Roma, forteller Michael Hoffmann, prest for Døvekirken og bosatt på Auli.

I Norge kjøres korsvandringer av kirkens bymisjon for eksempel i Oslo, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Lillestrøm og Fredrikstad - og nå også Aulifeltet.

- Opplegget vi skal kjøre baserer seg på et opplegg som jeg hadde på Vestlandet som sokneprest i Haram i mange år. Vi satser på fint vær, legger Hoffmann til.

Ungdommer fra High 5 i Betelkirken skal være med. Onsdag ble det laget et kors på 2,40 x 1,50 meter av planker fra nybygget til Betel på Auli.

Det planlegges altså en økumenisk korsvandring. Økumenisk betyr det som omfatter den verdensomspennende kirke; det som fremmer kirkens enhet.

Dette er et tiltak for å fremme økt forståelse og samarbeid mellom ulike kirkesamfunn med sikte på å synliggjøre at Kristi kirke egentlig er én.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.