annonse

Innbrudd og grovt hærverk i Årnes gamle skole

trist syn
trist syn: Heidi Sann, leder fritid og forebygging i Nes kommune, beskriver innbruddet i Årnes gamle skole som grovt og hærverket som omfattende. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)
Stor ryddejobb
Stor ryddejobb: Det blir en stor jobb å rydde opp etter hærverket, sier Heidi Sann. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)
Ødeleggelser
Ødeleggelser: Også i ungdomskafeen har innbruddstyvene herjet. (Foto: Heidi Sann)

Blodsøl, knust glass, skap og dører som var brutt opp og inventar som lå slengt rundt var bare noen av sporene etter innbrudd i Årnes gamle skole onsdag morgen. En rekke utstyr er stjålet.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Årnes

Et trist syn møtte ansatte ved Årnes gamle skole da de kom på jobb onsdag morgen. I løpet av natta har ubudne gjester brutt seg inn og utført omfattende hærverk både i ungdomsklubben og i lokalene til Nes eldresenter og Oasen i første etasje.

- Det er snakk om massivt hærverk og skadeverk. Tyvene har brutt opp arkivskap på jakt etter penger. Heldigvis oppbevares ikke annet enn litt vekslepenger her. Det er også stjålet bærbar PC, skanner, hjertestarter, TV, X-box, spill, lydutstyr og godis, sier Sann.

Store ødeleggelser

I tillegg forteller hun om store ødeleggelser blant annet i form av knuste ruter, både i terrassedør og et vindu inne i lokalene i første etasje. Blomsterpotter og jord er kastet rundt og skap og dører er brutt opp i jakten på verdisaker.

- Døra til kjølelageret er også brutt opp, og her er det knust masse flasker. En del mat må derfor kastes, sier Sann.

Hun opplyser at innbruddstyvene har kommet seg inn ved å knuse vinduet i en av terrassedørene ut mot Skolegata. Innbruddet ble oppdaget av renholder da hun låste seg inn onsdag morgen litt før klokka 7.00.

- Vi hadde aktiviteter på gamleskolen tirsdag kveld, så innbruddet har skjedd i tidsrommet mellom ti tirsdag kveld og kvart på sju onsdag morgen, sier Sann, som beskriver innbruddet som meningsløst og trist.

Eldresenteret var stengt i går, men Sann regner med å få ryddet opp i løpet av dagen slik at lokalene kan åpne igjen i dag. Ungdomskafeen ble ryddet raskt, slik at den kunne holde åpent også i går.

Har navn på blokka

Politioverbetjent Gunnar Foseid ved Nes lensmannskontor opplyser at politiet har en del informasjon å jobbe ut ifra.

- Vi har navn på blokka som blir sjekket videre. Vi har håp om å kunne oppklare denne saken, sier han.