annonse

Ingen E16-svar da Siv Jensen kom for å snakke om E16

Ikke et tema
Ikke et tema: E16 var ikke tema for finansminister Siv Jensen da hun var hovedtaler på et møte om nettopp E16 på Kongsvinger 8. mai. Alle (Foto: Jan Erik Hæhre)
Skuffet
Skuffet: Grete Sjøli, ordfører i Nes, og Knut Hvithammer, ordfører i Sør-Odal, var skuffet men ikke overrasket over finansministeren. (Foto: )
Viktig
Viktig: Trond Hagerud fra Mapei i Nord-Odal pekte på hvor viktig E16 er for bedriften. (Foto: )
Må få veg
Må få veg: Roy Holth fra GHG, KB og AF-gruppen var opptatt av å få ny veg. (Foto: )
Stor
Stor: Chris Samways, Maarud, konstaterte at de er avhengig av gode samferdselsløsninger. (Foto: )

Kongsvingerregionen setter trykk på E16-saken, men finansministeren kunne ikke gi noen svar tirsdag.

Jan Erik Hæhre

Under tittelen «Ferdigstillelse av E16?» ble det invitert til åpent møte på Kongsvinger tirsdag, og hovedtaler var finansminister Siv Jensen (Frp). Mange hadde tatt turen i spenning, men de som trodde på et svar gikk skuffet hjem.

– Jeg forventer egentlig ingen ting, sa Nes-ordfører Grete Sjøli (Ap) før hun gikk inn til det åpne møtet. Etterpå konstaterte hun at det ble som ventet.

– Her var det ikke noe å hente for oss lokalt, konstaterte Sjøli, som fikk støtte av Sør-Odals ordfører Knut Hvithammer.

– Det kom nesten mindre enn ventet også. Dette var en ren 8. mai-tale om overordnet norsk økonomi, konstaterte Hvithammer etter Jensens tale.

Alle snakket om veg

Viktig
Viktig: Trond Hagerud fra Mapei i Nord-Odal pekte på hvor viktig E16 er for bedriften. Foto:

Etter møtet kan vi konstatere at alle snakket om veg, unntatt Siv Jensen, på dette møtet. Jensen konstaterte at mange er interessert i veg. det er regjeringen også, og hun la til at regjeringen har økt samferdselsbudsjettene med 60 prosent siden de kom i regjering i 2013.

Foruten dette, snakket Jensen om viktigheten av 8. mai, snart 75 år med sammenhengende fred i Europa og hva det har betydd, og betydningen av internasjonal handel.

– Land som handler med hverandre, kriger ikke. Velstand og fred går hånd i hånd, konstaterte finansministeren.

Tre viktige bedrifter

Må få veg
Må få veg: Roy Holth fra GHG, KB og AF-gruppen var opptatt av å få ny veg. Foto:

Jensen var også innom Marshallhjelpens betydning for veksten i Norge og Europa, om EU og om utviklingen som nå bekymrer.

– Tendenser til mer innadvendt politikk internasjonalt er ikke gode nyheter, sa hun.

Avslutningsvis konstaterte hun at det må skapes gode rammebetingelser for næringslivet, for å oppnå videre vekst og omstilling i Norge. Og at hun forstår regionens ønske om ny veg. Men hun kunne ikke si noe om hva som kommer.

Før Jensen slapp til, fikk tre hjørnesteinsbedrifter presentere seg, og snakke om viktigheten av ny veg. Det var Mapei i Nord-Odal, Roy Holth i GHG, KB og AF-gruppen samt Maarud AS. Direktør Finn Aasmund Hobbesland i Nye Veier AS ga de mange frammøtte et raskt innblikk i filosofien til selskapet og deres oppdrag. Hobbesland sa det samme som ble presentert på en næringsfrokost i Nes nylig.

– Vi trenger et løft, sa Kongsvinger-ordfører Sjur Strand innledningsvis. Det fikk finansministeren med seg, men lot vegen ligge i sin tale.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.