annonse

Ikke en krone til veg eller jernbane

Ikke penger
Ikke penger: Regjeringen slår fast at samferdsel er budsjettvinner i 2018, men vår region med E16 og Kongsvingerbanen får ikke nyte godt av dette. (Foto: Jan Erik Hæhre)
Satsing
Satsing: Regjeringen skryter av voldsom satsing på jernbane, men altså ikke Kongsvingerbanen. (Foto: Jan Erik Hæhre)

De to samferdselsårene gjennom Nes er ikke tilgodesett med midler i det framlagte budsjettet for 2018.

Jan Erik Hæhre

- Vegbudsjettet sikrer pågående prosjekter, heter det i pressemeldingen fra Statens vegvesen, der vegdirektør Terje Moe Gustavsen sier følgende:

- Vi holder trykket på pågående veganlegg.

Som kjent lå E16 inne i Nasjonal Transportplan i forrige periode, men nå er prosjektet helt ute av NTP. Regjeringen har altså tatt de fem milliardene og overført de til andre prosjekter.

Nye veger

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skryter også i en pressemelding om at satsingen på samferdsel fortsetter. Han peker blant annet på at selskapet Nye Veier er en stor suksess, og skal få mer å gjøre.

Likevel finner de ikke midler til å sluttføre et vegprosjekt som er utbygd i begge ender, men der en tre mil lang strekning ikke er gjort noe med.

Fullt trykk

Videre peker samferdselsministeren på at det er fullt trykk i jernbanebyggingen. Men heller ikke Kongsvingerbanen er tilgodesett med ekstra midler i forbindelse med budsjettet for 2018.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.