annonse

I dag er selveste røykvarslerdagen

RA201710171209997AR.jpg
Tom Erik Jønvik (t.v.) og Ronny Martinsen i ØRBR var i Amfi-senteret i Vormsund fredag. Lørdag dukker de opp i Amfi Årnes, blant annet med et parti gratis batterier.

Brann- og redningsvesenet råder alle i Nes til å bruke dagen og kvelden i dag til å sjekke røykvarslerne i hjemmet.

John Arne Paulsen

Tom Erik Jønvik og Ronny Martinsen i ØRBR brukte ettermiddagen og kvelden fredag til å gi råd og vink til kunder i Amfi Eurosenteret i Vormsund. Ut på dagen i morgen, lørdag, gjør de det samme i Amfi Årnes.

De to deler ut de fem viktigste tipsene for brannsikkerhet. De er som følger:

1. Sørg for å ha tilstrekkelig antall fungerende røykvarslere, helst sammenkoblet - slik at de varsler samtidig. Husk å teste røykvarslerne jevnlig, og bytt batterier minst én gang i året. Gjerne på Røykvarslerdagen.

2. Uoppmerksom bruk av komfyr er en av de vanligste brannårsakene. Monter komfyrvakt som varsler og bryter strømmen til komfyren når temperaturen blir farlig høy. Lag aldri mat om du er trøtt, påvirket av alkohol eller annet som gjør deg mindre oppmerksom.

3. Pass på at du har frie rømningsveier fra alle soverom og oppholdsrom. Oppbevar minst mulig brennbart materiale i nærheten av rømningsveiene.

4. Ha slokkeutstyr lett tilgjengelig, og sett deg godt inn i hvordan man bruker det.

5. Tenk nøye gjennom hva du gjør hvis det oppstår en stor brann. Gjennomfør også en brannøvelse hjemme. Det er godt å være forberedt.