annonse

Her går 60 års campinghistorie opp i røyk

Historie opp i røyk
Historie opp i røyk: Siden 1970-tallet har dette campingvognen vært brukt å Hagen Camping. Mandag måtte Tor Øverby konstatere at vogna var historie.Alle (Foto: Thomas Frigård)
nye planer
nye planer: Tor Øverby og sønnen Conrad har nye planer for Hagen Camping. Nå legger han til rette for kolonihagehus.
Symbolikk
Symbolikk: En av de første campingvognene som ble plassert på Hagen Camping brant mandag ned til grunnen.
Går videre
Går videre: Eier av Hagen Camping, Tor Øverby, er klar for å gå videre til en ny type drift på eiendommen.

Opaker For snart 60 år siden ble Hagen Camping etablert på Opaker. På mandag gikk campingplassens siste campingvogn opp i røyk.

Thomas Frigård

- Det er litt vemodig, men jeg må innrømme at jeg er lei av grilldresser og fyll. Nå gleder jeg meg til det nye kapittelet, sier eier av Hagen Camping, Tor Øverby.

Vokst opp med dette

På starten av 60-tallet åpnet bestemoren og bestefaren til Øverby en kiosk på Hagenstranda. Deretter dannet de en campingplass. Siden 60-tallet har Hagen Camping hatt rundt 50 faste campingvogn-gjester på plassen. Tor Øverby har vokst opp med campingdrift.

- Jeg vokste opp på campingplassen her, og allerede som liten gutt måtte vi ta del i arbeidet med å drifte butikken. Det har blitt en livsstil, sier Øverby.

Fortjener noe mer

Foreldrene til Øverby tok over driften av campingplassen på 1980-tallet, og for drøyt ti år siden var det Tor sin tur til å overta ledelsen av virksomheten som familien hadde drevet over to generasjoner. Campingen har gått jevnt og trutt, men for noen år siden besluttet Tor å stase på å erstatte campingplassen med rundt 100 kolonihagehus.

- Det var på tide å utvikle stedet videre, og området er så fint at det fortjener noe som er enda bedre enn en campingplass. Kolonihagehus er en glimrende løsning, og jeg gleder meg til å komme i gang med dette prosjektet, sier Øverby.

Vil tilføre noe

Det endelige politiske vedtaket er ennå ikke fattet i denne saken, men alt ser ut til å gå etter planen. Han har engasjert selskapet Smartbo til å utvikle stedet, og planene er møtt med stor interesse i markedet.

- Det blir mer og mer populært å komme seg ut på landsbygda og ha sin egen hageflekk og sitt eget krypinn. Jeg tror dette kan tilføre lokalbefolkningen noe nytt også, sier Øverby.

Sette Nes på kartet

I planene ligger det en restaurant som skal plasseres i nærheten av stranda, det skal bygges en stor utescene på strandområdet med plass til over 1000 tilskuere. Det skal også bygges et bryggeanlegg som vil stimulere båtlivet.

- Både restauranten og bryggeområdet vil tilføre lokalbefolkningen noe nytt, og jeg tror utescenen vil bli så særegen at den kan bidra til å trekke kjente artister hit. En konsertopplevelse i disse omgivelsene vil kunne sette Nes på kartet, sier Øverby.

Fra 1970-tallet

Han er allerede godt i gang med å rydde campingplassen, og der det tidligere sto campingvogner er det kun gress og jord igjen. Området venter rett og slett på en ny utvikling. Mandag gikk campingplassens siste campingvogn opp i flammer. Vogna hadde stått på plassen siden starten av 1970-tallet, og brannen markerte langt på veg slutten på en tidsepoke, og starten på en ny.

- Det er ei dame som bor i Kristiansand som eier denne vogna, og hun har vært fast gjest her helt siden 1970-tallet. Det er en del historie som går opp i røyk i denne brannen, sier Øverby.

Blant gjestene på campingplassen har han møtt blandede reaksjoner på de nye planene. Mange av de faste beboerne trivdes godt med sine campingvogner. På utsiden av campingplassen har han nesten bare fått positiv respons.

- En nabo har vært kritisk, men ellers har alle jeg har snakket med vært veldig positive til de nye planene. Det er på tide med noe nytt, sier Øverby.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.