annonse

Her er årsaken til at justisministeren droppet folkemøte på Årnes

Møte om innvandring
Møte om innvandring: Her er grunnen til at justisminister Per-Willy Amundsen ikke kom til Årnes. Han var med innvandringsminister Sylvi Listhaug (t.v.) for å møte den danske innvandrings- og integreringsministeren Inger Støjberg. (Foto: NTB Scanpix)

Justisministeren valgte innvandringsmøte framfor politimøte på Årnes.

Thomas Frigård

Ministeren avlyste sin deltakelse på møtet et kvarter før møtestart. Han ofret et møte om politiarbeid for å være med på et møte om innvandring.

- Dette synes jeg er en svært dårlig grunn til ikke å holde en forpliktende møteavtale. Det kan ikke forstås på annen måte enn at justisministeren feiget ut, og overlot til forvaltningen å møte ildsjeler som jobber for barn og unge i Nes, sier Åse Birgitte Skjærli i Nes Venstre.

Ministerens delegasjon ønsket ikke å svare på spørsmål fra Raumnes om hva ministeren valgte å prioritere i stedet for møtet på Årnes, men etter å ha sendt en innsynsbegjæring til departementet ga de et svar.

- Statsråden ankom Gardermoen fra Evenes i 13-tiden deltok på besøket til den danske innvandrings-, integrerings- og boligministeren Inger Støjberg. Opplegget med den danske ministeren tok noe lengre tid enn planlagt, og Amundsen rakk derfor ikke besøket til Nes. Vi beklager at endringen i deltakelse fra politisk ledelse ble gitt så sent, og at statssekretæren som kom i statsrådens sted var forsinket, skriver Andreas Bondevik i justisdepartementet.

Dette er en forklaring som Åse Birgitte Skjærli ikke synes noe særlig om.

- Justisministeren har et samfunnsområde å forvalte, forebyggende arbeid på dette området er svært viktig. Det framstår som statsråden er mer opptatt av valgkamp enn å gjøre jobben sin, sier Skjærli.

Abid Raja (V) ønsket mandag ikke å kritisere justisministeren for å ha meldt avbud på møtet, men i Romerikes Blad på onsdag har han endret mening.

- Ingenting kan forsvare at PR-interesse går foran å møte lokalbefolkningen i Nes som har vært bekymret for både lensmannskontoret, politireformen og om de blir tatt seriøst, sier Raja til avisen.

Justisministeren er uenig.

- Det var ikke bare en TV-reportasje på Grønland, det var også et besøk av den danske innvandrings- og integreringsministeren. Jeg tar ikke selvkritikk utover det som er normalt, at det alltid er beklagelig at jeg ikke fikk vært til stede, sier Per-Willy Amundsen til Romerikes Blad.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.