annonse

Gutt har endret forklaring, erkjenner nå å ha låst opp boligen i Fenstad

Erkjenner
Erkjenner: En gutt i starten av tenårene fra Eidsvoll erkjenner at han skaffet seg nøkkel til boligen i Fenstad og at han inviterte til fest. (Foto: Jan Erik Hæhre)

Først nektet han å ha hatt noe som helst med ungdomsfesten i Fenstad å gjøre. I fredagens avhør endret tenåringen sin forklaring.

Thomas Frigård

Fenstad

- I det første avhøret nektet han på at hadde noe med festen å gjøre, men i avhør i dag har tenåringen erkjent at det var han som låste opp boligen og at han inviterte til fest, sier politiførstebetjent Gunnar Foseid.

Endret forklaring

Natt til onsdag i romjula ble en bolig i Fenstad utsatt for omfattende skadeverk i en såkalt «hjemme-alene-fest». Mellom 40-60 ungdommer skal i løpet av kvelden ha vært innom festen, og på et tidspunkt tok det helt av. Ifølge eierne av huset var det kun de som hadde nøkkel til boligen. Etter kort tids etterforsking mente politiet å ha funnet ut hvem som åpnet boligen, men i det første avhører nektet denne tenåringen ethvert kjennskap til festen. I fredagens avhør møtte han sammen med sine foreldre, og han ga uttrykk for at han ønsket å endre forklaring.

- Hvorfor nektet han i første avhør?

- Når det har gått litt tid synker fornuften inn hos de fleste, sier Foseid.

Har fått nøkkel

Gutten, som er i starten av tenårene fra Eidsvoll, erkjente at han hadde fått en nøkkel til boligen og at han deretter hadde invitert til fest.

- Hvordan hadde han fått tilgang til nøkkel til huset?

- Han kommer med en forklaring på hvordan han har fått tak i nøklene, men av hensyn til etterforskingen ønsker vi foreløpig ikke å gå ut med den. Vi må først sjekke om hans forklaring rundt dette stemmer, sier Foseid.

Nekter skadeverk

Tenåringen har forklart at han brukte sosiale medier til å invitere til festen, og på et tidspunkt mistet de kontroll over festen. Gutten er under den strafferettslige lavalder, men politiet ønsker å finne ut hva som har skjedd i saken. Tenåringen erkjenner å ha låst opp boligen, men han nekter for at han har utført skadeverk på huset.

Et brannslokningsapparat ble tømt inne i boligen, og politiet mener å vite hvem som tømte dette. Den mistenke nekter imidlertid fortsatt for at han står bak dette skadeverket.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.