annonse

- Gallaen var en hyllest til frivilligheten

Vellykket
Vellykket: Kommunalsjef Lars Roald Johansen slår fast at den første kultur og idrettsgallaen ble svært vellykket. (Foto: Harald Eigum)
Ildsjel
Ildsjel: Bjørn Olstad mottok prisen som Årets ildsjel. (Foto: Harald Eigum)

Kommunalsjef Lars Roald Johansen har fått pustet ut etter kultur- og idrettsgallaen. Han gleder seg allerede til neste galla i januar.

Jan Erik Hæhre

– Dette ble absolutt en hyllest til frivilligheten, slår Johansen fast, og legger til at det ble en real festkveld. Og selv om Nes kommune på ingen måte kan konkurrere med den store idrettsgallaen på Hamar, tror Johansen dette blir en tradisjon etter hvert som nesbuene vil være med på.

– Vellykket

Ildsjel
Ildsjel: Bjørn Olstad mottok prisen som Årets ildsjel. Foto: Harald Eigum

– For meg personlig var dette en fantastisk opplevelse, og et vellykket arrangement. Det ble veldig bra med både de på scenen, de nominerte og med publikum, sier han.

Og selv om det ikke var fullt i salen, tror han kommunen med samarbeidspartnere har bygd en base som blir en framtidig suksess, og som altså nesbuene nok vil være med på. Neste galla er planlagt arrangert andre helgen i januar, og slik skal det være hvert år framover.

Gjort seg noen tanker

Den første kultur- og idrettsgallaen i Nes ble altså arrangert sist fredag, og nå har kommunalsjefen fått gallaen litt på avstand. Det har også ført til at han har noen tanker om forbedringer. Og selvsagt skal gallaen evalueres grundig av de som har bidratt til denne festen.

– Jeg har selv gjort noen tanker til neste runde, og til den gallaen har vi også litt bedre tid på oss. Da kan vi blant annet sørge for bredere deltagelse fra nesbuene, sier han.

Det finnes sikkert også andre momenter som kan forbedres, men først og fremst er Johansen takknemlig for den flotte kvelden i kulturhuset.

– Jeg håper jo dette blir et arrangement som nesbuene ønsker å gå på som publikum, sier Johansen.

Flotte utøvere

Han er også opptatt av at kommunen i en slik sammenheng får en god anledning til å vise fram en rekke kulturinnslag.

– Vi har utøvere med et utrolig høyt nivå, og vi har en fin bredde i Nes. Dette er helt klart en fin anledning til å vise fram dette, sier han.

Johansen forteller at han som kommunalsjef for kultur og mangfold får mange invitasjoner, og møter så mange steder som mulig.

– Viser kraften

– Men når vi samler oss slik som fredag, viser vi en kraft i tilbudet, sier han.

Kommunalsjefen benytter også anledning til å påpeke overfor nesbuene at vi i bygda har et kulturhus med ansatte som har en produksjonskvalitet som er på et svært høyt nivå. Selv om det var kort tid fra vedtak til gjennomføringen av den første gallaen, var Johansen aldri i tvil om at den rutinerte gjengen skulle klare brasene.

– Det ble et arrangement som gled godt, slår han fast.

I løpet av tre timer ble det delt ut 11 priser, det ble vist fram en rekke kulturinnslag fra et stort barnekor til kulturutøvere som sto alene på scenen.

Starter forberedelsene

Nå skal kommunen og samarbeidspartnerne sette seg ned og grundig evaluere arrangementet, og eventuelt finne forbedringspunkter.

– Jeg har inntrukk av at samarbeidspartnerne gleder seg til dette, og til å starte forberedelsene til neste års galla, sier Lars Roald Johansen.

Det var for øvrig bare blide ansikter og positive tilbakemeldinger å få etter den første kultur- og idrettsgallaen.

Nes er ikke første kommune i Norge med en egen kultur- og idrettsgalla, men så langt vi er kjent med, er Nes først i regionen med et arrangement som skal hylle gode kultur- og idrettsprestasjoner lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.