annonse

Ga 51 000 kroner for å stoppe piskbruk i Kenyanske skoler

Lions ga støtte
Lions ga støtte: Einar Lyngar (t.v.) fikk 51 000 kroner av Lions Club Årnes til sitt prosjekt for å stoppe elevpisking i Kenya. Her er han sammen med de to representatene fra Lions Club Årnes, Juliana Chen (Internasjonal komité) og Gunnar Aasvangen (president). Privat foto

Lions Club Årnes ga 51 000 kroner til Einar Lyngars prosjekt for å stoppe kenyanske lærere fra å piske elevene. Tommy Simon Norum 98 87 22 29 tommy@raumnes.no

DRAGSJØHYTTA

- I samarbeid med Lions Club i Kenya, har Einar Lyngar startet et nytt prosjekt for å få slutt på piskbruk i kenyanske skoler, skriver Lions Club Årnes i en pressemelding.

Lyngar deltok på medlemsmøtet til Lions Club Årnes den 7. februar i Dragsjøhytta, og viste sterke bilder og videoer av kenyanske barn som blir pisket av lærerne.

- Dette ga voldsomme inntrykk, og saken ble tatt opp på neste møte. Lions Club Årnes har fått momsrefusjon på over 51 000 kroner, og valgte å gi hele beløpet til saken, forteller president, Gunnar Aasvangen.

Einar Lyngar er medlem i Lions Club Ringsaker, og var på besøk i Kenya der han selv opplevde at barn ble pisket i skolen.

- Einar fortalte også om at læreren satte elevene til å piske ei jente, som senere døde av skadene. Trolig hadde hun lese eller skrivevansker, forteller Aasvangen.

Målet er å kurse lærerne i metoder uten å bruke pisken, og at skolen får et skilt de kan henge opp som sier at skolen er en ikke-voldelig skole.

- Lærerne er av den oppfattelsen at de ikke får respekt uten å bruke pisken, forteller Aasvangen.

Pengestøtten gjorde at Lyngar, som dekker egne utgifter av egen lomme, kunne sette igang prosjektet NOVIS (Non Violent School) umiddelbart.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.