annonse

For tidlig å ta stilling til om hunden må avlives

Politiet skal nå vurdere om hunden må avlives etter at den skal ha angrepet og bitt en mann i 80-årene på Årnes onsdag.

John Arne Paulsen

ÅRNES

Politiet kunne onsdag opplyse at en mann i 80-årene forsøkte å stoppe en løpsk hund som skal ha gått til angrep på hans hund i bånd på Årnes. Mannen ville redde sin egen hund, men ble selv angrepet og måtte til slutt fraktes til sykehus med to blodige hender og delvis avbitt tommel.

-Hundeeieren har ansvaret

Politioverbetjent Håvar Bue ved Nes lensmannskontor ser grunn til å gå ut med en oppfordring.

- Oppfordringen må være at uansett hva slags hund du har, så skal du holde den i bånd. Og har du en hund som kan være aggressiv, så er det veldig viktig at du har kontroll på den. Det er uansett hundeeieren som har ansvaret, sier Bue.

Ungdommer til unnsetning

Tre tenåringsgutter spilte en viktig rolle i og med at de brøt inn i basketaket og jobbet med å få den aggressive hunden bort fra den andre hunden og mannen i 80-årene.

- Dette kunne fått et enda verre utfall for mannen om vi ikke hadde gjort det. Han skal ha respekt for at han gikk imellom slik han gjorde, men vi måtte være flere for å få kontroll på den sinte bikkja, sier en av ungdommene til Raumnes.

Det var også ungdommene som ringte politiet om hendelsen.

Må avlives?

Etter at vi skrev om hendelsen på raumnes.no, har enkelte kommentert at hunden som bet mannen må avlives. Politiet har opprettet sak og skal nå etterforske hendelsen og kartlegge om det er behov for avliving, eller om det hele ender med bøtelegging av hundeeieren.

- Det er opprettet sak på dette, men det er altfor tidlig å si noe om hva det ender med. I en slik sak så må det gjøres en skjønnsmessig vurdering, sier Bue.

Han forteller den typen avgjørelser til slutt tas av en politijurist.

- I dette tilfellet ble en mann skadet av en hund. Det er ikke uaktuelt at hunden må avlives, men dette må vurderes ut fra politietterforskningen og ikke bare ut fra opplysningene som ligger i politiloggen, sier Bue.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.