annonse

Fikk gode tips av landslagstrenerne

Onsdag fikk G16-laget til Team Nes besøk av trenerne for G16-landslaget, Gunnar Halle og Geir Frigård. Sammen gjennomført de en fotballøkt på Haga stadion. Foran fra v
Onsdag fikk G16-laget til Team Nes besøk av trenerne for G16-landslaget, Gunnar Halle og Geir Frigård. Sammen gjennomført de en fotballøkt på Haga stadion. Foran fra v: Torjus Heiberg, Martin Haugland, Niklas Skogli, Robin Einarsen, Magnus Nilsen, Martin Stokke, Heine Risvik Paulsen og Simen Scharning. Bak fra v: Gunnar Halle, Jørgen Sveinhaug, Kristian Nygård Halmrast, Awet Tesfay Tesfalem, Emil Holen, Eirk Tøndel, Hermann Eriksen, Kristian Bue, Henrik Sann, Martin Valberg, Marius Heggeli, Kristoffer Laget, Sander Ringnes, Marius Hansen, Geir Frigård, Dennis Martinsen. (Foto: Thomas Frigård)

16-åringene til Team Nes fikk en inspirasjonsinnsprøytning denne uka. Trenerne for G16-landslaget ledet treningen.

Thomas Frigård

Haga

- At flere klubber inngår et samarbeid slik Team Nes har gjort er fruktbart. Det gir de beste et bedre matching, man samler de mest kompetente trenerne, og det gir bedre mulighet til å matche spillerne på det nivået de hører hjemme, sier trener for G16-landslaget, Gunnar Halle.

Lage øvelsesbank

Den tidligere landslagsspilleren besøkte onsdag Haga stadion sammen med sin trenerkollega på G16-landslaget og tidligere medspiller i både LSK og landslaget, Geir Frigård fra Greniskogen. Først gjennomgikk landslagstrenerne et møte, der de viste hvordan G16-spillerne trente og forberedte seg til treningen. Spillerne og samarbeidsklubbene fikk gode råd om hvordan de kan jobbe.

- Det handler mye om hvordan man i større grad kan lage en rød tråd for alle lagene i klubben når det gjelder treningsøvelser og spillemønster. Her kan klubben for eksempel lage en øvelsesbank som alle trenerne benytter seg av, slik at de i større grad samkjører hva man legger vekt på i treningen og utviklingen av spillere, sier Halle.

Ser effekt

Forbundet har etablert den såkalte landslagsskolen, og her følger man en rød tråd i treningsarbeidet fra regionssamlingene, og helt til landslaget. Det betyr at spillerne har god kjennskap til hva man trener på og hva som vektlegges på trening og i kamp.

- Vi merker allerede at spillerne i større grad kjenner hva som er målet. På denne måten er de bedre forberedt til å løfte kvaliteten på arbeidet til et nytt nivå. Denne jobben kan også gjøres i hver enkelt klubb, sier Halle.

Klubbene ble oppfordret til å bli enige om en klart definert sportsplan, og være tydeligere på metodikken.

- Ved å bli tydeligere på metodikk vil det ikke treningene og spillerutviklingen bli så avhengig av hver enkelt trener, og man oppnår den røde tråden i arbeidet vi leter etter, sier Geir Frigård.

Tok øvelsene

Spillerne fikk oppleve to trenere som hele tiden ga tydelige retningslinjer og klare tilbakemeldinger. Spillerne arbeidet disiplinert, og man kunne allerede se resultater i løpet av treningen.

- Vi merket allerede under treningen at de tok øvelsene og oppgavene vi satte dem til å gjøre. Det viser at metodisk arbeid er viktig i utviklingen av spillere, sier Frigård.

Gode innspill

Både spillere og trenerapparatet fikk gode innspill av landslagstrenerne, og Team Nes er nå i gang med å etablere en ny sportsplan. Innspillene fra Halle og Frigård kom dermed godt med i dette arbeidet.

- Dette er en motivasjonsboost for spillerne. Her får de se hvordan de beste i landet i deres aldersgruppe trener, og hvor lista ligger. Vi i støtteapparatet ser at vi gjør mye bra, men at vi kan i enda større grad skape en rød tråd i treningsarbeidet, sier leder i R&Å, Thomas Sann.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.