annonse

Fagforbundet mener at Frp henger ut ansatte i kommunen

Angriper Frp
Angriper Frp: Leder av Fagforbundet i Nes, Vera Susan Olsen, og resten av styret refser Frp for å henge ut ansatte i kommunen i media og på sosiale medier. (Foto: Thomas Frigård)

Fagforbundet refser Liv Gustavsen og Frp for å henge ut ansatte i kommunen i sosiale medier, og i forbindelse med mistillit til rådmannen. Fagforbundet får støtte av ordføreren.

Thomas Frigård

- Vi ser dessverre altfor ofte på Facebook at politikere fra Frp skriver negativt om kommunens ansatte som de mener ikke gjør jobben sin. Vi mener at dette bryter med de etiske retningslinjene, sier leder i Fagforbundet, Vera Susan Olsen.

Arbeidsgiveransvar

Hun sitter selv i kommunestyret for Ap, men hun viser til at hele styret i Fagforbundet står bak kritikken forbundet nå retter mot Frp generelt, og Liv Gustavsen og Tove Nyhus spesielt. Førstnevnte har nemlig rettet indirekte kritikk mot hjemmetjenesten i kommunen på sin Facebook-profil, og Nyhus har gått ut i Raumnes og varslet om at Frp planlegger å rette mistillit mot rådmannen i førstkommende kommunestyremøte.

- De glemmer at de er arbeidsgivere og henger ut sine ansatte i sosiale medier og i avisa. Som politikere bør man vite bedre enn å holde på slik, sier Olsen.

Skrev på Facebook

I slutten av juli la kommunestyrerepresentant og leder av Akershus Frp, Liv Gustavsen, ut en melding om eldreomsorg på sin Facebook-profil.

- Min far har vært uten tilsyn noen dager på grunn av ferie. Endelig er jeg tilbake og nå får han rent tøy og ikke flanellsskjorte i sommervarmen, og han kan drikke av rene glass. Eldreomsorgen er ikke som den skal i alle kommuner, skrev Gustavsen.

- Brudd på retningslinjer

Fagforbundet mener denne meldingen er kritikk av de ansatte i hjemmetjenesten i Nes.

- Når man har arbeidsgiveransvar kan man ikke snakke ned de ansatte i sosiale medier på denne måten. Mener man som pårørende at tjenestene en i familien mottar ikke er god nok må man benytte seg av klageretten, ikke henge ut de ansatte i sosiale medier, sier Olsen.

- Er ikke dette en del av ytringsfriheten?

- Som politiker med arbeidsgiveransvar må man bruke hodet og ta ansvar. Jeg mener at dette er et brudd på de etiske retningslinjene politikerne er bundet av, sier Olsen.

Mistillit til rådmannen

Hun viser også til det faktum at Tove Nyhus tidligere i sommer signaliserte at Frp planlegger å fremme mistillit mot rådmannen i neste kommunestyremøte.

- Det er lov å være misfornøyd med rådmannen, og det er også lov å fremme mistillitsforslag. Men også rådmenn er ansatte og har krav på å bli behandlet som dette. Vi krever at arbeidsgiverrollen tas på alvor av alle partier, sier Olsen.

Folkevalgtopplæring

- Mener dere at dette også bryter med de etiske retningslinjene politikerne er forpliktet å forholde seg til?

- Ja, jeg mener at en slik måte å gå fram på ikke er i tråd med de etiske reglene som vi har fått god innsikt gjennom folkevalgtopplæringen, sier Olsen.

Rakker ned

Hun er opptatt av at de folkevalgte i større grad må ta hensyn de som jobber i kommunen.

- Man må ikke glemme menneskene som jobber i kommunen, og det slår mye hardere når man får kritikk fra de som sitter med arbeidsgiveransvaret. Å rakke ned på de som jobber i helsevesenet i Nes blir helt feil, sier Olsen.

- Jeg er sjokkert over reaksjonene

Liv Gustavsen og Tove Nyhus mener at kritikken fra fagforbundet og ordføreren er urimelig.

- Jeg er faktisk sjokkert over at noen reagerer neagitivt på mine uttalelser på Facebook. Hvis det er noen jeg henger ut i innlegget, så er det min far, sier Liv Gustavsen (Frp).

Hun viser til hennes far tar i mot hjemmehjelp, og at hun flere ganger har påpekt utfordringer i forbindelse med dette. Hun peker på at hun flere ganger har rettet klager til hjemmetjenesten, og at kommunen og de ansatte dermed er godt informert om de tingene hun peker på i sitt innlegg på Facebook.

- Jeg har gått tjenesteveg og klaget på tjenestene, og jeg har en god dialog med hjemmetjenesten om dette. I mitt innlegg navngir jeg ingen, og jeg anser det som helt innenfor det man må akseptere, sier Gustavsen.

Vera Susan Olsen, Liv Gustavsen og Tove Nyhus har alle gjennomgått den samme folkevalgt-opplæringen, der de etiske retningslinjene har vært sentrale. Det er tydelig at de har forskjellig oppfatning av hvor grensene for brudd på disse retningslinjene går.

- Jeg forstår ikke hva Fagforbundet mener med at dette er å henge ut ansatte. Det må de nesten forklare meg, sier Gustavsen.

Tove Nyhus viser til at hun informerte rådmannen om Frps manglende tillit til ham før hun formidlet dette til Raumnes. Hun forstår ikke at manglende tillit skal være en hemmelighet for offentligheten og velgerne i Nes.

- Jeg mener det bør være full åpenhet rundt en så viktig sak, sier Nyhus.

Får støtte av ordføreren

Ordfører Grete Sjøli (Ap) støtter Fagforbundets kritikk mot Frp.

- Jeg synes det er bra at Fagforbundet reagerer på dette, sier ordfører Grete Sjøli (Ap).

Ordføreren har selv en fortid som hovedtillitsvalgt for Fagforbundet, og hun støtter den kritikken styret i forbundet nå retter mot Frp. Ordføreren er enig i at Frp har bidratt til å henge ut ansatte i kommunen både i Raumnes og i sosiale medier.

- Jeg har tidligere reagert på måten mistilliten mot rådmannen ble formidlet, og jeg har også reagert på uttalelsene til Gustavsen på Facebook, sier Sjøli.

Hun viser til at det er viktig at de folkevalgte bruker hodet når de kommenterer saker i sosiale medier som handler om ansatte i Nes kommune.

- Som folkevalgt har man et arbeidsgiveransvar, og dette må man forholde seg til. Å henge ut ansatte offentlig anser jeg som et brudd på de etiske retningslinjene. Politikere må benytte seg av klageretten når det gjelder saker vi er involvert i som pårørende, og at vi bør holde oss for gode til å rette kritikk mot ansatte i sosiale medier, sier Sjøli.

Ordføreren er glad for at fagorganisasjoner gir uttrykk for hva slags arbeidsgiver de ønsker seg.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.