annonse

Etter to år lyttet Konsentra til foreldrene og endret skolevegen, nå sparer fylket penger

Fikk besøk
Fikk besøk: I nesten to år har John Anders Kløfta bedt Konsentra om å kjøre stedatteren den korteste vegen til skolen, men Konsentra har ment at denne vegen over Stangeskovene ikke er god nok å kjøre på. Nå har Konsentra snuss, og resultatet er at fylket sparer penger. (Foto: Thomas Frigård)

Etter at vegen over Stangeskovene ble definert som kjørbar har Konsentra satt inn minibuss for å kjøre Emilie til skolen. Det betyr at fylket sparer penger.

Thomas Frigård

Årnes

- Vi bruker nå en minibuss som henter elever langs Rakeievegen til å kjøre over Stangeskovene for å hente Emilie. Det betyr at vi sparer penger fordi vi ikke lenger trenger taxiskyssen til Emilie, sier kvalitetsleder i Konsentra, John Gunnar Aune.

Vegen er bra

For fire år siden sluttet skoleskyssen til sjuendeklassingen Emilie å kjøre den korteste vegen til skolen, og grunnen som ble oppgitt var at vegen over Stangeskovene var for dårlig å kjøre på. I stedet benyttet taxiselskapet en veg som var dobbelt så lang, og som gikk gjennom Aurskog og Sørum for å kjøre til Østgård skole. I to år forsøkte foreldrene til Emilie å få Konsentra til å snu for å benytte korteste veg til skolen igjen, men Konsentra viste til at taxiselskapet hadde definert vegen som umulig å kjøre på. Da Raumnes omtalte saken snudde Konsentra på dagen, og denne uka var de på befaring for å se på vegen.

- Vi kjørte inn der med en minibuss for å se på vegstandarden, og den var helt grei. På et område mistet vi dekning på mobiltelefonen, men det er ikke tilstrekkelig for at vi ikke skal kjøre på denne vegen. Mangelfull dekning er det på mange andre veger vi kjører også, sier Aune.

Tar kritikk

Konsentra benytter nå de identiske argumentene for å kjøre på vegen over Stangeskovene som stefar John Anders Kløfta forgjeves har brukt i snart to år. Ifølge Konsentra har imidlertid Gardermoen Taxisentral (GTS) definert vegen som umulig å kjøre på, og Konsentra har stolt på dette.

- Vi må ta kritikk for at vi ikke har lyttet til Kløfta tidligere, og vi ser at vi har stolt for mye på taxiselskapet som en profesjonell aktør, sier Aune.

- Er dere kritiske til taxiselskapets beskrivelser av vegstandarden?

- Det vil ikke ta så lang tid før vi reiser på en befaring for å se på vegen neste gang. Den lærdommen tar vi av denne saken, sier Aune.

Er fornøyd

Konsentra har lyttet til taxiselskapet og de har betalt GTS over 200 000 kroner for å kjøre Emilie til skolen med taxi. Hadde Konsentra lyttet til Kløfta på et tidligere tidspunkt ville fylket ha spart penger.

- Vi har hele tiden hatt et ønske om å bruke minibuss for å samkjøre Emilie med de andre elevene, men siden vegen har vært definert som et problem måtte vi sette en egen taxi på denne turen. Nå har vi fått en slik løsning, og det er vi fornøyd med, sier Aune.

Har subsidiert turen

Taxiselskapet har betegnet vegen over Stangeskovene som umulig å kjøre på, og de har valgt å kjøre en veg som er dobbelt så lang. Ifølge GTS og Ruter har de ikke fått ekstra betalt av fylket for å kjøre en lengre veg, turen har over en periode på fire år blitt subsidiert med opp mot 300 000 kroner i året av GTS.

- Vi har betalt mer til vogn på denne turen enn anbudspris og Ruter har betalt oss for å gi denne eleven en så trygg skoletransport som mulig, har daglig leder i GTS, Dag Bakke tidligere uttalt til Raumnes.

Hadde spart 300 000

Ifølge Konsentra er det taxiselskapet som har definert vegen over Stangeskovene som umulig å kjøre på. Hadde taxiselskapet definert vegen som kjørbar, hadde de imidlertid mistet kjøringen av eleven, fordi da hadde Konsentra satt inn en minibuss fra et annet firma for å hente Emilie. Da hadde imidlertid GTS kunne ha spart 300 000 kroner i året.

- Også taxiselskapet erkjenner nå at vegen er bra, sier Aune.

Konsentra har i større grad satt inn minibusser for å ta seg av transporten av elever, og dette betyr at det blir færre av oppdragene som blir utført av GTS.

- Dette medfører at kontrakten vi har med GTS har blitt redusert, sier Aune.

John Anders Kløfta fikk uventet besøk av Ruter og Konsentra på gårdsplassen denne uka, og han hadde en hyggelig prat med representantene.

- Det er godt for den lille mann å se at Konsentra nå erkjenner at jeg har hatt rett hele vegen. Men jeg har i to år blitt møtt med en kald skulder, og det har vært en påkjenning. Det er spesielt at det går så lenge før de velger å se på vegen, sier Kløfta.