annonse

– En gigantisk suksess

Trakk folk
Trakk folk: Redningsaksjonen på elva ble en av flere publikumssuksesser under årets utgave av Motordilla. Begge (Foto: Jan Erik Hæhre)
Sentrale
Sentrale: Gjengen i gule T-skjorter var sentrale arrangører i årets Motordilla-arrangement i Årnes sentrum. (Foto: )

Forrige lørdag gikk årets Motordilla av stabelen. Nå har eksosen lagt seg og Motordilla-general Elisabeth Stabell har fått senket skuldrene.

Tommy Simon Norum

– Årets Motordilla ble en gigantisk suksess, og det gikk så fint. Været var det ikke noe å si på, og det ble nesten for varmt, noe som førte til at flere gikk hjem litt tidligere, sier Elisabeth Stabell, som nok en gang har stått i bresjen for Motordilla i Årnes sentrum.

Redningsaksjon

Nytt for året var redningsaksjonen med redningsselskapet som stilte med båt, og 330 Skvadronen som stilte med Sea King helikopter.

– Sea King-helikopteret kom et kvarter forsinket på grunn av at det hadde vært på et oppdrag. Etter oppvisningen var det så vidt nede på bakken, før det måtte dra videre til et nytt oppdrag, sier Stabell.

Båten Elias ble også en gledelig overraskelse for de minste.

– Jeg fikk epost om at Elias ikke kunne komme, men så dukket båten opp allikevel, sier Stabell.

140 Corvetter

Til Motordilla kom også 140 Chevrolet Corvette-modeller av forskjellige årganger.

– De fleste kom fra landstreffet i Corvette-klubben, og i tillegg kom 13 biler ekstra som ønsket å være med. Parkeringskjelleren til kulturhuset ble omgjort til sportsbilgarasje, forteller Stabell.

Ulykke og børning

Den arrangerte ulykken i sentrum og børneringen nede ved elva ble også to publikumssuksesser.

– Ved siden av at folk skal kose seg er også fokus på sikkerheten viktig. Utrykningsenhetene gjorde en super jobb og hadde flinke instruktører der tilskuerne lærte mye, sier Stabell.

Børneringen ved parkeringa til Elvekongen ble også et trekkplaster.

– Det var nytt av året og noe vi ikke har gjort før. Vi skal se hvordan det kan utvikles til neste gang. Samtidig er vi glad for alle tillatelser fra grunneiere, kommune og politi, sier Stabell, som spesielt ønsker å takke de frivillige som gikk i gule T-skjorter.

– De jobbet bra både før og etter, og uten dem hadde det ikke blitt noe Motordilla. NMK Street Car gjorde også en kjempejobb, sier Stabell, som allerede ønsker innspill til neste Motordilla i 2020.

tommy@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.