annonse

- Det vil ta lang tid før Sporet pub kan åpne igjen

Langvarig
Langvarig: Sporet pub må holde stengt på ubestemt tid. Bane Nor vurderer nå to prosjektløsninger som begge betegnes som omfattende og langvarige. (Foto: John Arne Paulsen)

Bane Nor Eiendom skal nå utrede to alternative løsninger for Årnes stasjon. Begge er omfattende og tidkrevende.

John Arne Paulsen

NÆRING
Mandag hadde Bane Nor Eiendom et møte med fylkeskommunen for å forsøke å finne en løsning på problemene med stasjonsbygningen. Kristin Paus, samfunnskontakt i Bane Nor, forteller at det også ble foretatt en befaring av bygget.

Ingen konklusjoner

- Både vi og fylkeskommunen deltok på befaringen. Vi kom ikke til noen endelige konklusjoner på møtet. Vi var imidlertid enige om at dette vil ta lang tid, sier Paus til Raumnes.
Dette er dårlige nyheter for Sporet pub, som har måttet holde stengt helt siden nyttår på grunn av restaureringsarbeidene som nå er lagt på vent.
Paus forteller at Bane Nor Eiendom og fylkeskommunen sammen har staket ut kursen videre.

Heving eller senking

- Vi vil nå utrede to alternative løsninger nærmere, sier hun.
Det ene er å heve stasjonsbygningen.
- Det er et svært kostbart, langvarig og komplisert prosjekt som blant annet vil kreve en lengre togstopp, sier Paus.
Det andre er å senke terrenget rundt bygget.
- Det er også et omfattende og relativt langvarig prosjekt, legger hun til.
- Ble det diskutert om og når Sporet pub kan åpne dørene igjen?
- Dessverre vil det, uansett hvilket alternativ vi velger, ta lang tid før puben kan åpne igjen, fastslår Paus.

Ser mørkt ut

Hun ser seg ikke i stand til å si noe mer eksakt om når man er i mål med de nevnte arbeidene. Sporet pubs innehaver Hans Werner Sætran har som tidligere omtalt kontaktet advokat i sakens anledning. Han krever én million kroner av Bane Nor for tapt omsetning og fortjeneste.
Når Bane Nor Eiendom nå konkluderer med at det uansett vil ta lang tid før Sætran kan åpne dørene igjen, kan det hele ende med at pubeieren gjør alvor av det han tidligere har sagt til Raumnes; å legge ned pubdriften for godt for å unngå konkurs.
- Dessverre vil det, uansett hvilket alternativ vi velger, ta lang tid før puben kan åpne igjen, fastslår Kristin Paus, Bane Nor.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.