annonse

Bygget rom for utvikling av sanser

Rom for sanser
Rom for sanser: Erlend Eliassen, Pia Bekkvik, Wenche Solbrekke og Berit Iren Larsen har laget sanserom i miljøarbeidertjenestens lokaler i Leirvegen. Alle (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)
Avslappende
Avslappende: Kjempeflott, sier virksomhetsleder i miljøarbeidertjenesten, Thea Vangen, som testet sanserommet på åpningsdagen.
Klippet snora
Klippet snora: Erlend Eliassen og Pia Bekkvik (i midten) klippet snora og erklærte sanserommet for åpnet.

Dempet belysning, rolig musikk, vannseng, madrasser på gulvet og myke puter kan vekke til live og aktivisere sanser og dempe uro, angst og depresjon. Nes kommune har fått et eget sanserom.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Fire ansatte i miljøarbeidertjenesten i Nes sluttfører i disse dager et toårig videreutdanningsstudie ved Folkeuniversitetet på Lillestrøm. De har bakgrunn som miljøterapeut, helsefagarbeider, hjelpepleier og miljøarbeider og utdanner seg nå innen psykiske lidelser og aldring hos mennesker med utviklingshemming.

Tilbud til innbyggerne

- Vi har vært og sett på Emma Hjorth Sansehus i Sandvika. Jeg sa til mine medstudenter at dette kan vi lage, sier Pia Bekkvik.

Sanserommet i miljøarbeidertjenestens lokaler i Nes bo- og servicesenter på Runni er laget som praksisoppgave og vil også bli studentenes avslutningsoppgave når det toårige studieløpet avsluttes i desember.

- Dette er bra for den brukergruppa vi jobber med, men vi ønsker at rommet også skal brukes av andre enn brukerne av miljøarbeidertjenesten. Det kan brukes av alt fra barn i barnehage til beboere ved Nes sykehjem og stressede voksne som trenger avkobling, sier Berit Larsen.

Studentene har gått på kurs i bruk av sanserom, og de opplyser at et vellykket opphold i sanserommet kan ha effekt på kroppen i flere dager etterpå. Tirsdag ble rommet offisielt åpnet, og studentene benyttet anledningen til å takke Nes kommune, sponsorer og bidragsytere som har bidratt med midler.

- Dette er kjempeflott og et fint tilbud til våre brukere som har uro i seg, og vi håper også at sykehjemmet vil bruke det som et tilbud til sine beboere, sier virksomhetsleder i miljøarbeidertjenesten, Thea vangen.

Samarbeid

Nes kommune har vært veldig proaktiv for å få i stand dette studiet og kommunen har initiert mye av undervisningen, sier Nes-studentenes hovedlærer ved Folkeuniversitetet, Vigdis Pilskog.

Hun opplyser at studiet kom i stand som et samarbeid mellom studiestedet og kommunen.

- Temaet for studiet er veldig i tiden nå. Det første kullet går ut i desember, men vi har satt i gang et kull til nå i høst, sier hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.