annonse

– Bra at unge har mulighet til å bli hørt

Diplom
Diplom: Varaordfører Vivian Wahl overrakte diplom til ordfører Simen Roterud og de andre BUK-representantene under deres siste møte tirsdag. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)
Spent gjeng
Spent gjeng: Det var en spent gjeng som ble valgt inn i barn og unges kommunestyre i februar. Arkiv (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

– Jeg føler at det arbeidet vi har gjort har betydd noe, sier BUK-ordfører Simen Roterud etter å ha ledet sitt siste møte.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Tirsdag hadde barn og unges kommunestyre i Nes (BUK) sitt siste møte. Nå skal nye representanter velges før neste periode. Ordfører Simen Roterud innrømmer at han var skeptisk til hvilken gjennomslagskraft et slikt utvalg ville få, men han føler at de unge representantene har hatt innflytelse.

– Jeg føler at den jobben vi har gjort har betydd noe, særlig da det ble vedtatt i kommunestyret å gi oss penger slik at vi kunne jobbe målrettet for mobbeforebyggende tiltak. Da følte jeg virkelig at de voksne politikerne hadde trua på oss, sier Roterud.

Framoverlent

Tirsdag ledet han sitt siste møte, og han oppsummerer perioden som morsom og lærerik.

– Det har vært moro å se at selv om vi ikke har fått gjennomslag i alle saker, som for eksempel skolesaken, har flere kommet til oss etterpå og sagt at vi hadde gode innspill. Gjennom BUK har unge en viktig mulighet til å bli hørt, og vi tenker kanskje litt mer framoverlent enn en voksen politiker gjør, sier han.

Han går ut av de unges kommunestyre for å ta fatt på studier, men han presiserer viktigheten av å ha en god administrasjon som legger til rette og fremmer gode saker til behandling.

Stort engasjement

Varaordfører Vivian Wahl takket på vegne av seg selv og ordfører Grete Sjøli de unge kommunestyrerepresentantene for engasjementet og de fine innspillene de har kommet med.

– Engasjementet har vært stort, og dere har også hatt viktige saker til behandling, som for eksempel framtidig skolestruktur. De voksne politikerne fikk gode innspill om hva BUK mente, men de valgte noe annet, sa Wahl.

Hun trakk spesielt fram BUKs behandling av strategisk helse- og velferdsplan og utvalgets arbeid med mobbeforebyggende tiltak. Utvalget har også kommet med innspill til handlingsplan mot vold i nære relasjoner, og i forbindelse med dette arbeidet hadde utvalget besøk av representanter fra Romerike krisesenter. BUK ba om at helsesøstrene ute på skolene i større grad bør kjenne til krisesenteret.

– Ledelsen ved krisesenteret synes det er flott at BUK i Nes påpekte nettopp dette og at det må komme informasjon ut til helsesøstertjenesten, sa Wahl.

Også konstituert rådmann Ingar Dølen takket de unge kommunestyrerepresentantene.

– Takk for at dere er med på å prege en del av veivalgene vi tar i Nes kommune, sa han.

lisbet@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.