Raumnes

Nyheter

Ble utfordret til å sykle Birken, nå er sykkelen på plass

Ble utfordret til å sykle Birken, nå er sykkelen på plass

Mandag ettermiddag fikk Martin B. Skolbekken og kompisen Sebastian Wang terrengsykkel og utstyr. Skolbekken har startet treningen til Birkebeinerrittet i august.

– Jeg tror dette blir bra jeg, sier Martin Skolbekken. Han har akkurat fått på seg sykkelskoene og prøvesittet den nye terrengsykkelen. Stedet er Sport1 Årnes Sport, som sammen med leverandøren har sponset sykkel og utstyr på de kompisene som opplevde dramaet på Kos i fjor sommer.

I tillegg til sykkel og utstyr til de to gutta, skal de tre følgerne Morten Engeflaen, Christer Watz og Andy fra Sofies Mindre sykle turen fra Rena til Lillehammer. Og målsettingen er helt klar.

Martin ble hardt skadet i jordskjelvet på Kos. Han takker for den massive støtten

– Målet er å klare turen på fire timer, sier Engeflaen. Vel vitende om at det nok er et hårete mål.

En liten utfordring

– Bakgrunnen for dette er ganske enkel, sier Engeflaen. Som de fleste nok har fått med seg, var Skolbekken og Wang på ferie på Kos i fjor da et jordskjelv rammet den greske øya. Skolbekken ble alvorlig skadet, og måtte amputere begge beina. Kamerat Sebastian sørget imidlertid for at han reddet livet. Begge ble behørig hedret på kommunens galla fredag.

– Da jeg traff Martin på FUVO i fjor sommer, på hans første tur på stadion etter hendelsen, utfordret jeg ham på Birken til høsten. Han kom rett fra sykehuset, forteller Engeflaen.

Martin er et forbilde for landslagsspillerne

Og Skolbekken som har vist et utrolig pågangsmot etter hendelsen på Kos, tok utfordringen på strak arm. Nå er sykkelutstyret på plass, og treningene kan starte.

– Vi er takknemlige for at importøren og Årnes Sport har stilt opp her. Vi kaller oss «Team #vegentilgange», sier Morten Engeflaen.

Trenger noen treningstimer

Han har syklet turen over fjellet flere ganger, det samme har Watz. Sammen skal de trene med og bidra til at Skolbekken klarer turen til høsten. Rittet arrangeres 25. august.

– Dette blir bra. Hva tror du, Wang, spør Skolbekken. Og får svar av kompisen.

Sykkelsko

– Jeg tror dette blir bra ja.

– Nei, jeg angrer ikke på at jeg sa ja til denne utfordringen, sier Skolbekken til Raumnes. Han forteller at han for en del år siden syklet en to-tre terrengritt, så helt ukjent på sykkelsetet er han ikke. Men han understreker at han nok ikke er noen ekspert heller.

– Det viktigste blir å få en del mil på sykkelen, og få vennet rumpa til sykkelsetet, sier Watz. Han mener de nok må ha en to-tre turer på ni mil, litt i overkant av distansen de skal sykle over fjellet.

Martin Skolbekken ble Snill nesbu

– Vi skal nok se om vi får prøvesyklet løypa også. Det er noen områder som kanskje vil være ekstra utfordrende for Martin, sier han.

Prøvekjørte sykkelen

Videre mener Watz treningsturene bør være fem-seks mil. Sammen skal de sørge for at Skolbekken er klar når startskuddet går den 25. august. Og de skal gjøre hva de kan for å nå målet på fire timer.

– Birken-traseen er egentlig en veldig fin trasé å sykle. Både på ritt-dagen med mye folk, men også hvis du sykler den alene, sier Watz.

Martin har begynt å gå igjen

Syklene fikk de mandag, og de måtte selvsagt testes utenfor sportsbutikken på Årnes.

– Jeg tror dette blir bra, jeg, konkluderte Skolbekken etter prøveturen.

janerik@raumnes.no