annonse

Birgitte Kjuus tok NM-gull og er klar for nordisk

Vant
Vant: Birgitte Kjuus vant sitt andre strake NM for junior. Hun er dermed også kvalifisert for nordisk U-20 mesterskap i Sverige helgen som kommer. (Foto: Rune Helle)

Birgitte Kjuus fra Årnes (18) vant junior NM i stav på 3,80 i Harstad.

  • Rune Helle Redaksjon@raumnes.no

HARSTAD

Raumnes og Årnes-jenta vant fredagens NM i stav i Harstad. De to beste i hver øvelse i Harstad er også kvalifisert for neste helgs nordiske U-20 mesterskap i Sverige.

Hun har 3,85 som pers og årsbeste. Birgitte hadde tre gode forsøk på 3,90 men kom dessverre ikke over i kaldt og surt vær i Harstad.

- Jeg har dessverre ikke klart å forbedre min pers fra i fjor. Da stoppet jeg også på 3,85, sier Birgitte som vant junior NM i fjor også. Hun har to ganger i sommer tangert sin personlige rekord.

- Nå håper jeg snart det skal løsne. En irritasjon i en sene gjør at jeg har fått trent og konkurrert litt mindre denne sommeren enn det planen var, forteller Birgitte som hopper for Ull/Kisa i senior.

Mange mesterskap

De to klubbene samarbeider, og utøverne konkurrerer for moderklubben i aldersbestemte klasser. Birgitte understreker at en plass i neste helgs nordiske mesterskap i Sverige sammen med NM-gull var helgens store mål. Hun er også påmeldt på 100 hekk og i lengde i Harstad. Helgens mesterskap er det første i rekken av fire som kommer som perler på en snor. Først er det junior NM her i Harstad, så nordisk i Sverige, før Hoved NM i Sandnes står på programmet siste helgen i august. Tidlig i september går UM (NM for 15-19 år) i Bergen.

- Planen er at jeg skal være med hele veien, sier Birgitte.

Hopper lørdag

Filip Aas (17) var ikke i aksjon fredag. Han hopper stav lørdag. I forkant har han tredje beste resultat påmeldt.

- Det er høyt nivå i juniorklassen i år. Mitt mål er medalje. Klarer jeg det må det være bra, sier Filip som har slitt med skader i sommer. Han dropper derfor hekken i Harstad.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.