annonse

«Bestemor» råkjørte og kan være glad hun beholdt førerkortet

Fartsstrekning
Fartsstrekning: Fartskontroll på denne strekningen førte tirsdag morgen til 35 bøter. En kvinne på 87 år ble stoppet i 84 kilometer i timen. (Foto: Thomas Frigård)
: (Foto: )

Nedslående resultater på fartskontroll på Hvamsvegen. En kvinne på 87 år var dagens råkjører.

Thomas Frigård

Årnes

– I løpet av tre timer skrev politiet ut 35 forelegg for høy hastighet, og det er nedslående, sier politiførstebetjent Vidar Aasvangen.

Utrykningspolitiet (UP) gjennomførte tirsdag morgen an fartskontroll på Hvamsvegen på sletta rett før Vormsundvegen. Her har beboerne en rekke ganger klaget til politiet på høy hastighet, og lensmannskontoret har tatt saken videre med UP. I løpet av tre timer tirsdag kunne politiet skrive ut 35 bøter for brudd på fartsgrensen som er 60 kilometer i timen på stedet. Den største råkjøreren var en kvinne fra Nes på 87 år. Hun ble målt i 84 kilometer i timen, og med en margin på to kilometer i timen beholdt hun førerkortet.

– Det er ikke så ofte vi stopper kvinner i denne alderen med slike fartsoverskridelser. To kilometer fortere så hadde førerkortet røket. Hun fikk et forelegg på 8500 kroner, sier Aasvangen.

Han kan fortelle at UP også reagerte på at de måtte skrive ut så mange forelegg på så kort tid, noe som betyr at de trolig vil gjennomføre flere fartskontroller på denne strekningen i tiden som kommer. En annen strekning som politiet nå har under lupen er Fuglefjellvegen. Politiet har nemlig mottatt en rekke meldinger om høy hastighet på denne vegen.

– Her har vi fått høre at mange myke trafikanter er engstelige for å bevege seg på grunn av høy hastighet, sier Aasvangen.

thomas@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.