annonse

Barn og unge bør ikke dra til Jessheim alene

ber foreldre om hjelp
ber foreldre om hjelp: SLT-koordinator Ida Eliseussen og politiførstebetjent Gunnar Foseid advarer mot en uheldig utvikling av store ansamlinger ungdom på Jessheim. De ber foreldre ha kontroll på sine barn og unge. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

Ungdomsmiljøet rundt Jessheim storsenter bekymrer politiet. Ungdom møtes for å slåss og flere er pågrepet for bæring av kniv. Dette gjelder også unge fra Nes.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Over en lengre periode har politiet i Ullensaker sett med bekymring på at store ansamlinger av barn og unge, helt ned i 10-årsalderen, møtes på Jessheim storsenter flere ganger ukentlig. Barn og unge fra Nes møtes også her. Nå ber lokalt politi og SLT-koordinator Nes-foreldre om hjelp.

Ungdom bærer kniv

- Jessheim er det store møtepunktet på Romerike. Her foregår bruk og omsetning av narkotika, nasking, avtalte slåsskamper, og flere er også pågrepet med kniv. Elever skulker skolen for å dra dit. Her møtes ungdom fra hele Romerike, også fra Nes. Vi er mest bekymret for at ungdom bærer kniv, og også ungdom fra Nes gjør dette, sier politiførstebetjent Gunnar Foseid ved Nes lensmannskontor.

Han og SLT-koordinator (samordning av lokale rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak) i Nes, Ida Eliseussen, forklarer at politiet i Ullensaker og vektere på Jessheim storsenter bruker mye ressurser på å avdekke, avverge og følge opp ungdom som møtes for å slåss. Nå jobber de sammen med kollegaer på hele Romerike for å endre den negative utviklingen. I dette arbeidet trenger de hjelp av foreldre til barn og unge.

- Foreldre bør ha oversikt over hvor deres barn og unge befinner seg og hvem de er sammen med. De bør også vurdere om det er nødvendig at deres unge drar til Jessheim alene nå. Barn ned i 10 år har heller ingen grunn til å oppholde seg på et kjøpesenter uten voksne, sier Eliseussen.

Foseid anbefaler i tillegg at foreldre henter og kjører ungene sine, eller at de befinner seg på senteret samtidig som ungene er der.

Nasking

Nasking er også et økende problem, og man ser at dette forekommer særlig blant jenter.

- Vi har mange saker med nasking der foreldrene stiller seg helt uforstående til at det har skjedd. Vi ser at slike saker ikke trenger å ha noen sammenheng med oppdragelse eller situasjonen hjemme. Som foreldre bør man ha en sunn skepsis til sitt eget barn og ikke minst følge med på hvor mye penger barnet har og hva det bruker penger på, sier Foseid.

Han opplyser at det ikke er gjenger eller en gruppe ungdommer som møtes, men at det er store ansamlinger og at det avtales via sosiale medier. Dette gjør miljøet uoversiktlig og utfordrende å jobbe med for politiet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.