annonse

Auli og Rånåsfoss bør videreutvikles i Nes kommune

I Nes
I Nes: Tom Roterud (Sp) fikk alle med på en uttalelse om at Rånåsfoss og Auli videreføres i Nes. (Foto: John Arne Paulsen)

Ikke overraskende vedtok kommunestyret torsdag at de anbefaler at Auli og Rånåsfoss skal tilhøre Nes.

Jan Erik Hæhre

I et ekstraordinært kommunestyremøte torsdag behandlet politikerne Nes kommunes endelige uttalelse i grensejusteringssaken.

Sps Tom Roterud fremmet forslaget som til slutt ble enstemmig vedtatt. Uttalelsen er som følger: «Ved en grensejustering innstiller Nes kommunestyre følgende: Med bakgrunn i innbyggerundersøkelsen skal Rånåsfoss og Auli videreutvikles under ett som en del av Nes kommune».

Jan Bråthen (Frp) fremmet forslag om å utsette saken til formannskapsmøtet 13. mars. fristen for å avgi en uttalelse er satt til 15. mars. Forslaget fikk bare Frps stemmer.

Nes kommune vedtok i sin tid, som et motforslag til Sørums ønske om å overta Aulifeltet, at Rånåsfoss i stedet skulle innlemmes i Nes. Med det aksepterte politikerne både en grensejustering og at de to stedene skal videreutvikles som ett tettsted.

Nes Ap har siden forsøkt å løpe fra dette med å henvise til at det kun var et motforslag til Sørums forslag. Nå har de likevel akseptert grensejusteringen. Så gjenstår det å se om fylkesmannen og senere Kommunal- og moderniseringsdepartementet følger ønsket.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.