annonse

Akershus KrF har gode minner med årsmøte i Nes

På Årnes
På Årnes: Akershus KrF hadde fylkesårsmøte i Nes Rådhus lørdag, her ser vi fylkesleder og førstekandidat ved stortingsvalget Ingunn E. Ulfsten og stortingsrepresentant Hans Olav Syversen.Pressefoto

Sist Akershus KrF hadde årsmøte i Nes, endte de opp i regjering. I år kan det skje igjen.

Jan Erik Hæhre

Årnes

Fylkesleder Ingunn E. Ulfsten og lokallagsleder Odd Hagen kunne ønske en forsamling på vel 50 personer fra alle Akershus-kommunene velkommen til Nes rådhus lørdag, på vegne av henholdsvis Akershus KrF og Nes KrF. Varaordfører Vivian Wahl hilste KrF-årsmøtet fra Nes kommune.

Årsmøtets hovedtaler var stortingsrepresentant Hans Olav Syversen, leder av finanskomiteen. Han innledet med å si at i 1989, forrige gang da Akershus KrFs årsmøte var i Nes, gikk KrF inn i regjering med Høyre og Senterpartiet etter valget samme år. Kanskje det kan skje igjen i år?

Syversen sa videre i sin tale til årsmøtet at mange av de øvrige partiene er opptatt av KrF for tiden, fordi KrF kan komme i vippeposisjon i Stortinget etter valget.

- KrF ønsker primært et regjeringssamarbeid med flest mulig av sentrumspartiene og Høyre, og ønsker ikke et regjeringssamarbeid med Frp. KrF vil gjerne ha en hånd på rattet ved å sitte i regjering, men viktigst for KrF må være sakene, å søke og fremme de sakene vi er enige om, og saker som partiet kjenner seg igjen i, sa Syversen, som også fokuserte på en viktig KrF-sak, menneskeverd.

Foruten vanlige årsmøtesaker, var det valg på nye styremedlemmer. Nes KrFs Hilde Marie Bergly ble valgt til nytt styremedlem i Akershus KrF.