annonse

1000 år på sju dager

På leir
På leir: Eirik Fidje, Brage Aleksander Torkilsen Rokvam, Silje Emilie Torkilsen Rokvam, Minda Alexandra Nummelin og Rasmus Viktor Miles Nummelin fra Ørn 4H storkoser seg på nordisk leir i Østfold. (Foto: Østfold 4H)

- Kjempegøy, sier ungdommene i Ørn 4H som har deltatt i sommerleir sammen med 1200 ungdommer fra hele Norge og de andre nordiske landene.

Lisbet Bekkeli Amundsen

En hel uke til ende står telt, vennskap, opplevelser, volleyball, aktiviteter, konserter og mye annen moro på programmet. Årets høydepunkt for en 4H-er er å dra på leir, og i år gikk turen til Østfold og Kalnes videregående skole.

Programmet består av blant annet vikingdag, sciencedag, volleyballturnering, underholdning, Allsang på Grensen, aktiviteter, turer, speed dating, førstehjelpskurs, science-show og rockabilly-kveld.

- Det er kjempegøy på leir, og vi får være med på mange nye ting. Også treffer vi mange nye venner og venner fra tidligere leirer og 4H-arrangement, sier deltakerne fra Ørn 4H.

Mottoet til 4H er «å lære ved å gjøre», og det får de prøvd seg på under leiren. I forkant har de valgt ulike aktiviteter de vil være med på i løpet av leiruka, og de har kunnet velge blant for eksempel motorsagkurs, paintball, fisking, swing, judo, blomsterdekorering, klatring og sikring, kanopadling og besøk til sciencesenter. Temaet for leiren er «Saga to science» og det påvirker innholdet gjennom uka. - Da får vi både lært noe nytt og prøvd oss på aktiviteter som vi kanskje ikke har drevet med før. Det har vært kjempegøy, og vi har storkost oss, sier ungdommene.

I en pressemelding opplyses at leirarrangør 4H Østfold har tatt i bruk alle deler ved fylket. Fra vikingtida da vikingkongen Olav den hellige grunnla Sarpsborg i 1016 til Inspiria sciencesenter, som er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen realfag, fra gruvebesøk i Indre Østfold til Hvaler Nasjonalpark, som er kjent for sin flotte natur med den fantastiske skjærgården og blankskurte svaberg.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.