BILDETEKST: Attraktivt talent: Naomi Griffin (17), i mørk overdel, har signert for toppserieklubben Kolbotn. Dette bildet er fra semifinalen i årets J19-NM, der Kongsvinger ble slått ut av Arna-Bjørnar. Arkivfoto: Simon Kolstad Clausen

Naomi Griffin blir Kolbotn-spiller

Naomi Griffin fra Neskollen har valgt Sofiemyr stadion som "lekegrind" neste fotballsesong.

Publisert 18.12.2017 kl. 13.26. Oppdatert kl. 13.26.

FOTBALL

Naomi Griffin blir Kolbotn-spiller. Dette skriver Kolbotn IL på sin nettside kolbotnkvinnefotball.no. Dermed har Kolbotn sikret seg et av Norges mest spennende talenter. Griffin er kun 17 år gammel. Hun har de siste sesongene vært et viktig angrepsvåpen for Kongsvinger Kvinner Senior A, der hun de to siste sesongene har notert seg for 45 spilte kamper og 16 mål. Kongsvinger Kvinner er å finne i 1. divisjon.


Toppserieklubb

Nå er nesbuen klar for å kjempe om plass på Kolbotns lag i landets øverste divisjon.

- Jeg ser på Kolbotn som en klubb der det er veldig gode utviklingsmuligheter. Det blir tøffere å spille på et lag i Toppserien, men målet er å få spilletid, sier Griffin til Kolbotn ILs nettside.


Landslagsspiller

17-åringen fra Neskollen har også spilt fast på aldersbestemte landslag de siste sesongene. Dette har ført til interesse fra en rekke klubber.

- Det er en attraktiv spiller som nå er klar for Kolbotn, slår klubbens daglige leder, Einar Engedahl, fast.

Han er naturlig nok veldig fornøyd med å få Griffin inn i stallen.

- Hun er fortsatt ung, men det hun viste som spiller i Kongsvinger Kvinner sist sesong, var så bra at vi mener hun har masse å tilføre oss allerede i 2018, fastslår Engedahl.


Gleder seg

Griffin selv ser fram til å ta ytterligere et steg oppover som fotballspiller.

- Jeg kommer til å fullføre skolen på Kongsvinger, men gleder meg veldig til å bli Kolbotn-spiller, fastslår hun.

17-åringen går på Norges Toppidrettsgymnas Kongsvinger. I år var hun svært nær NM-finale med Kongsvingers J19-lag. Kolbotn gjennomførte en relativt laber sesong der laget endte på en tiendeplass i Toppserien. Med Naomi Griffin har klubben skaffet seg et giftig angrepsvåpen som det stilles store forventninger til i årene som kommer.

Griffin har for øvrig fortid som spiller i Ull/Kisa og LSK Kvinner.


Les mer om: sport

Siste saker Gå til framsida