annonse

To skoletilbud i faresonen

Sies opp
Sies opp: Avtalen om drift av Skåningsrud kan bli sagt opp i forbindelse med at Sørum kommune blir en del av den nye storkommunen Lillestrøm. (Foto: Jan Erik Hæhre)
Varsler
Varsler: Mona Andersen understreker at ikke noe er bestemt, men signalene er kommet. (Foto: )

Nes kommune kan få to saker om interkommunalt skoletilbud i fanget om kort tid.

Jan Erik Hæhre

Raumnes har tidligere omtalt saken om voksenopplæringen på Jessheim der Ullensaker varsler en mulig oppsigelse av avtalen. Nå er det også kommet signaler som tyder på at Skåningsrud skole på Blaker er i faresonen. Det fortalte konstituert kommunalsjef Mona Andersen tirsdag.

– Det er viktig å understreke at ikke noe er bestemt. Men vi har fått signaler jeg mener det er riktig å formidle til dere, sa hun til utvalgspolitikerne.

En spesialskole

Skåningsrud er en spesialskole som Nes, Sørum og Aurskog-Høland samarbeider om. Sørum er imidlertid på full fart inn i en ny storkommune, Lillestrøm, og dette kan føre til endringer i Skåningsrud-samarbeidet.

– Den nye kommunen har signalisert at de kan få bruk for alle plassene selv, sa Andersen til politikerne.

Det er ikke gitt at disse plassene vil ligge i Blaker. Med andre ord, det er ikke sikkert at Skåningsrud blir brukt til dette tilbudet i Lillestrøm kommune.

Unaturlig sted

Andersen pekte imidlertid på at det er unaturlig at Nes og Aurskog-Høland samarbeider om en skole som ligger i en tredje kommune.

– Det er for øvrig ett års oppsigelsestid på avtalen, fortalte Andersen.

Nå er altså politikerne forberedt på at noe kan skje, og de kan få en solid utfordring i denne saken.

– Vi har 19 elever der, sier Andersen, som slår fast at dette har vært et meget godt skoletilbud som de gjerne vil beholde. Det har Nes kommune signalisert til Sørum.

Voksenopplæringen

I tillegg kan Nes-politikerne få i fanget et tilsvarende problem med voksenopplæringen. Dette er i dag en tjeneste de kjøper i Ullensaker, men voksenopplæringen har vokst ut av sine lokaler. Om ingen andre kommuner kan overta dette tilbudet, vil avtalen trolig bli sagt opp. Da må Nes ha denne tjenesten i egen kommune.

I fjor hadde Nes 146 elever i voksenopplæringen.

janerik@raumnes.no