annonse

Sykkelfantastene - et friskt innspill

Tour de France
Tour de France: Bilde fra årets Tour de France, etappe 19 og spurten i Salon-de-Provence. (Foto: REUTERS/Christian Hartmann)

"Konkurransesykling er kort og godt det dummeste jeg vet og burde fjernes fra alle resultatlister", skriver Kai Aaserud i dette leserinnlegget.

  • Kai Aaserud

Beklager, Thorstein Fyhri. Etter et langt liv tilbrakt på idrettens arenaer, greier jeg ikke lenger holde kjeft. Konkurransesykling er kort og godt det dummeste jeg vet og burde fjernes fra alle resultatlister.

Hør bare her. Året rundt trener de som andre idrettsfolk. Den store forskjellen her er at de ikke trener for å bli best. Nei, han blir programmert til å bli nr. 145. Han skal nemlig ikke vinne, det skal Pompadur gjøre. Prisvinnerpenger får han antagelig sin skjære del av, men det gjør ikke saken det spøtt bedre. Jaså det er pengene, ikke idretten!

Kara tråkker i 398 km i flokk. Koser seg og småprater, tar en tur innom et buskas for å pisse eller skifter et dårlig dekk. Når de så kommer rundt 5 km fra mål, gripes alle av alvoret. Her gjelder det å få sin protegè, som er utvilt og frisk, fram i fremste rekke. Da synes alså jeg at det lureste vil være og arrangere hele tilstelningen på en 5 km bane og la alle starte utvilt og la den beste vinne.

En annen forundelig ting er publikummet. I stort antall møter de opp langs løypa og nyter synet av sine helter i ca ½ minutt før de farer videre. De rekker neppe og bli beruset på det halve minuttet, så de må ha begynt mye tidligere. Hadde det da ikke vært hyggeligere å gå på en musikkfestival? Promillene ville vært like virksomme og det hadde vært mer underholdene.

Til sist. Jeg har stor sans for en fredelig sykkeltur på en landevei akkompagnemert av fuglekvitte og gress som gror.

For å erte noen flere så tror jeg faktiskt at langrennsporten er på vei inn i samme blindspor (gå i flokk).

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.