annonse

Nå trenger vi å se på det som er bra

RA201710170919990AR.jpg
"Samtidig med at vår egen valgkamp kjempes hjemme i Norge, kjemper tusenvis av flyktninger i Myanmar mot en pågående etnisk rensing.", skriver Raumnes i denne lederartikkelen. Bildet viser Rohingya-flyktninger som går mot grensen til Bangladesh. (Foto: NTB SCANPIX/REUTERS/Danish Siddiqui)

Etter en valgkamp der vi er blitt påmint om hvor mye som kan bli bedre, er det nå viktig å minne hverandre på hvor mye i vårt samfunn som er bra, skriver Raumnes i denne lederartikkelen.

Valgkampen er over og valgresultatet er klart. Det gir anledning til å gjøre seg noen etter-valget-refleksjoner.

Raumnes er en avis som skriver svært lite om stortingsvalget. Ikke fordi vi mener det ikke er viktig, men fordi vi er en lokalavis som nesten utelukkende skriver om nesbuer og det som skjer i Nes. Skriver vi om noe som er utenbygds, er det fordi det er noen nesbuer med. Vi skjønner selvsagt at det er mye viktig som skjer utenfor Nes, men vår oppgave er å fokusere på det som angår nesbuene direkte. Likevel er det viktig noen ganger å heve blikket og få litt perspektiv. For det er en forskjell på å være opptatt av det nære og det å være navlebeskuende.

Valgkamp er jo en politisk øvelse der det er viktig å peke på alt som kan bli bedre. Politikerne overgår hverandre i å tegne dystre bilder av hvor dårlig vi har det og hvor mye bedre det skal bli bare deres parti får våre stemmer. Og det er sant. Det er veldig mye som kan bli bedre både lokalt og nasjonalt. Som en lokalavis er vi også med på å sette fingeren på forhold som kan forbedres i vårt eget lokalsamfunn.

Men når vi stikker fingeren i jorda må vi vel si at vi har det ganske så godt likevel. Samtidig med at vår egen valgkamp kjempes hjemme i Norge, kjemper tusenvis av flyktninger i Myanmar mot en pågående etnisk rensing. Samtidig med at våre politikere diskuterer bruk av oljepenger, ødelegger to kraftige orkaner store områder i delstatene Texas og Florida i USA og millioner blir hjemløse. Samtidig som det er strid over ord som skal ha falt under en ungdomsdebatt er det en pågående ordkrig mellom Donald Trump og Kim Jong-un. Nordmenn blir i harnisk over å få politisk SMS i kirketiden, mens andre går sultne til kirken.

Etter en valgkamp der vi er blitt påmint om hvor mye som kan bli bedre, er det nå viktig å minne hverandre på hvor mye i vårt samfunn som er bra.