annonse

Esval-bråk begrenser strategisk politisk styring

Esval
Esval: Det er ikke lokalpolitikernes oppgave å regne ut lønnsutgifter og størrelse på lastebiler, det skal stå i sakspapirene. Politikerne skal diskutere de overordnede linjene for Esval. Arkivfoto.

Esval er viktig for Nes, derfor må politikerne være sikre på at de får rett tall på bordet, skriver Raumnes på lederplass.

Vi er enige med politikerne i at en offentlig oppvask mellom administrasjonen og Esval-styret er uverdig. Vi frykter det tar fokus bort fra det som er viktig å debattere, nemlig Esvals rolle i Nes i framtida.

Esval Miljøpark er i strategisk næringsplan tiltenkt en sentral rolle i framtidas næringsliv i Nes. Både området og kunnskapen ligger til rette for at Esval Miljøpark kan ta en regional rolle og spille førstefiolin i «Det grønne skiftet». Vi er likevel overbevist om at er det et sted det kan gjøres gull av gråstein, er det i tilknytning til miljøparken på Esval. Det er i ferd med å bygges opp et kompetansemiljø som vi håper vil danne grunnlaget for mange arbeidsplasser framover. Vi blir derfor overrasket over at det er uenighet mellom Esval Miljøpark KF og administrasjonen i Nes kommune. I to formannskapsmøter har politikerne tydelig sagt ifra at de må ha et entydig saksframlegg, ikke framlegg der partene står langt fra hverandre.

Det er ikke lokalpolitikernes oppgave å regne ut lønnsutgifter og størrelse på lastebiler, det skal stå i sakspapirene. Klarer ikke det kommunale foretaket og administrasjonen å bli enige om tallene, får de hente inn ekstern bistand for å kvalitetssikre tallene. Politikerne må løfte blikket og tenke langsiktig og prinsipielt. Vi mener debatten bør dreie seg om hva Esval skal være i framtida. Er et jordrenseanlegg sentralt i det grønne skiftet og passer det med den strategiske næringsplanen? Mister Nes kommune i praksis kontroll med hele området ved å bli minoritetsaksjonær i jordrenseselskapet, eller blir det en så viktig motor at det er verdt risikoen? Vil et jordrenseanlegg sikre økonomien tilstrekkelig for Esval, slik at etterbruks-kostnadene blir dekket opp av det anlegget?

Esval er viktig for Nes, som arena for næringsutvikling. Så viktig at debatten bør være strategisk og ikke handle om antall lastebiler.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.