annonse

Bowlinganlegget i Neshallen og Folkehelseprisen

RA201710170929970AR.jpg
Bowlinghallen som nå er nedlagt.

Hva var galt med bowlingen?, spør Egil Vavik om lokalene i Neshallen.

  • Egil Vavik
  • Utflyttet Nesbu
  • Men Fortsatt Til De Grader Medlem Av Nes Pensjonistbowling «Kula».

I følge Raumnes søker nå Nes kommune «i alle kanaler» etter leietaker med tanke på etablering av et treningssenter i lokalene hvor bowlingen var.

Hva var galt med bowlingen?

Den gangen hallen (les bowlingbanene) ble bygget, fikk så vidt jeg vet, kommunen tippemidler som forplikter til å bidra økonomisk til driften av disse banene. Dette har visstnok ikke skjedd.

Skal tro om de støtter den nye leietakeren denne gangen. Jeg tviler. Det er jo tross alt kommunen som ansetter/bestemmer hvem som får drive treningssenteret.

Den som skal drive lokalene kan nok ikke regne med kommunal støtte, men konsentrere seg om at driften tilfredsstiller kommunens krav om «idrettslig/mosjonsrelatert» aktivitet. Bowling nådde ikke opp i den sammenheng.

Etter Per Normann sin tid i hallen, som for øvrig var en god periode i bowlinghallens historie, har banene mer eller mindre vært ute av drift, bortsett fra at ytterligere en privatperson prøvde seg en stund, men det gikk ikke. Vedkommende måtte blant annet vaske selve idrettshallen som en del av leien.

De siste tre årene har banene vært brukt av interesserte innbygere, som også har holdt banene ved like fra egne lommer. Ikke et øre fra kommunen.

Nes pensjonistbowling, «Kula», startet sin virksomhet her for 31 år siden, men ble etter hvert tvunget til å finne en alternativ løsning fordi kommunen hadde gjort vedtak om nedleggelse av bowlingbanene. Pensjonistene hadde ikke noe valg, nemlig Bowling 1 på Jessheim.

Vi var urolige for fremtiden, men vi får det til. Vi avtaler oss i mellom og kjører sammen for å utøve vår sosiale og helsebringende lidenskap, nemlig bowling.

Pr. i dag er vårt eldste medlem 91 år + og flere henger hakk i hæl.

Klubben har i flere år meldt seg på i nomineringen av «Folkehelseprisen», men har fått forståelsen av at dette kun gjelder barn og unge. Gjelder ikke kommunens definisjon av folkehelse de eldre?

I tillegg har vi den sosiale delen som er vel så viktig som den fysiske. Vi kan ikke komme bort fra at høsten nærmer seg, også for oss pensjonister. Pensjonistene blir ikke lei seg om de skulle få følelsen av inkludering på dette området.

Etter min mening er kun ett ord dekkende for denne aktiviteten: Folkehelse!

Og det i ordets aller beste betydning. I tillegg er bowling til de grader en familieaktivitet.

Jeg er skuffet over kommunens håndtering av bowlinghallen og Folkehelseprisen, bare så det er sagt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.