annonse

Ambulansene må beholdes på Årnes

RA201710171009980AR.jpg
Ambulansestasjonen på Årnes må beholdes, og nå må det bli en endelig avklaring, skriver Raumnes på lederplass. Akrivfoto

«Et av de viktigste beredskapstiltakene i Nes», skriver Raumnes på lederplass.

En lokal ambulansestasjon i Nes er kanskje et av de viktigste beredskapstiltakene i Nes. Vi stiller oss derfor bak arbeiderlagene som ber om en framdrift og avklaring om framtida til ambulansestasjonen på Årnes.

I løpet av de 80 årene som sanitetskvinnene i Nes har kjempet og arbeidet for ambulansene i kommunen, har det skjedd en formidabel utvikling. Fra at ambulansene nærmest var en ren transporttjeneste på vei til lege eller sykehus, til at ambulansene i dag er profesjonalisert med høyt utdannet personell og med svært avansert utstyr. Prehospitale tjenester blir bare viktigere og viktigere. Å få kvalifisert personell og utstyr raskt ut til pasienten øker sannsynligheten for at en pasient overlever sykdom eller skade. Derfor har Stortinget vedtatt en norm for responstid. I tettbebygde strøk bør en ambulanse være på plass i løpet av 12 minutter, og utenfor tettbebygd strøk 25 minutter. Selv om vi i vårt distrikt har god og rask tilgang på luftambulanse, kan ikke det erstatte ambulansen på hjul. At ambulansen er stasjonert lokalt, gjør at responstiden også blir lav.

Vi kan ikke se hvordan responstiden i Nes skal kunne ivaretas uten en egen ambulansestasjon i Nes. Riktignok kan AMK sende ambulanser til å vente i beredskap på ulike steder. Dette gjøres jevnlig på rasteplassen ved Nybakk. Er det få ambulanser i området, blir en bil sendt til Nybakk i beredskap. Men det kan ikke erstatte en fullverdig ambulansestasjon.

Det var et sterkt folkelig engasjement for å beholde legevakten i sin tid. Å beholde en god ambulanseberedskap i Nes er minst like viktig. Vi stiller oss derfor bak arbeiderlagenes krav om at nå må det en avklaring på plass, og den avklaringen bør konkludere med at ambulansene fortsatt stasjoneres på Årnes. For når ulykken er ute, trenger nesbuene at det kommer en ambulanse på kort varsel og innenfor responstiden Stortinget har vedtatt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.