annonse

Akseptable lederlønninger i kommunen

Penger tilbake
Penger tilbake: «Hva som er riktig lønnsnivå vil være en individuell vurdering basert på jobbens krav og den ansattes kompetanse.», skriver redaktør Fred C. Gjestad i denne lederartikkelen. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)
Topper
Topper: Konstituert rådmann, Ingar Døhlen, tjener naturlig nok mest i Nes kommune. Han tjener 1 178 000 i året. (Thomas Frigård *** Local Caption *** Topper: Konstituert rådmann, Ingar Døhlen, tjener naturlig nok mest i Nes kommune. Han tjener 1 178 000 i året. Foto: Thomas Frigård)

«Det er liten grunn til å heve på øyebrynene av lederlønningene i Nes kommune», skriver redaktør Fred C. Gjestad i denne lederartikkelen.

Fred C. Gjestad

I dagens avis skriver vi om lederlønningene i Nes kommune. Lønnsnivået blant de administrativt ansatte i Nes kommune er ikke av en slik art at det er grunn til å rope varsku. Ved første øyekast virker det som et fornuftig lønnsnivå, kanskje med litt for liten forskjell mellom de ulike fagområdene.

Det er mange faktorer som skal vurderes når lønnsnivået på en stilling skal vurderes og settes, men ofte koker det ned til: «Hvor mye eller lite må vi betale for å få den kompetansen vi er ute etter». Under forutsetning av at det ikke gjøres feilansettelser, er det med ansettelser som med andre innkjøp: Man får det man betaler for. Er lønnsnivået for lavt, kan du få en person som ikke har nok erfaring eller kompetanse til jobben, eller du kan få en kvalifisert person som raskt lokkes andre steder med høyere lønn. Er lønnsnivået for høyt, er det en risiko for at den ansatte blir sittende for lenge i jobben. Hva som er riktig lønnsnivå vil være en individuell vurdering basert på jobbens krav og den ansattes kompetanse.

Når vi i Raumnes velger å offentliggjøre lønnsnivået til kommunalsjefer og virksomhetsledere er det fordi vi mener skattebetalerne har rett til å se at offentlige midler forvaltes fornuftig.

Det er liten grunn til å heve på øyebrynene av lederlønningene i Nes kommune. Dette er lønninger som er lavere enn tilsvarende ansvarsområder ville fått i privat sektor. En jobb i kommunen bør ikke være lønnsledende, for ansettelse i offentlig sektor har andre goder.

Likevel er det slik at når lønnsnivået til kommunale ledere nesten er dobbelt av de ansatte i kommunen, er det forventet at det settes tilsvarende krav til disse også. For det bør være sammenheng mellom innsats og lønn.

fred.gjestad@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.