BILDETEKST: Hva er dette: Arild Øiesvold lurer på hva dette er for noe. Han fikk denne gjenstanden med på lasset da han handlet på auskjon på en gård i Nes for mange år siden.Alle foto: Jan Erik Hæhre

Lurer på hva denne gjenstanden ble brukt til

Årnes
Arild Øiesvold spør nesbuene hva slags innretning dette er. Selv antar han at det er et gammelt verktøy.

Publisert 11.01.2018 kl. 10.48. Oppdatert kl. 10.48.

- Denne fulgte med på lasset med noe jeg kjøpte på auskjon for mange år siden, sier Arild Øiesvold.

Han har hatt denne gjenstanden liggende, og vist den fram til mange i løpet av årene. Men ingen kan si noe sikkert om hva den ble brukt til. Dermed blir det bare gjetninger.

- Jeg antar at det er et gammelt verktøy, men kanskje noen av leserne vet det, sier Øiesvold. Han antar at gjenstanden kan være veldig gammel.

Det er ikke lett å forstå hva den kan være brukt til. Det sitter en form for rund kniv eller blad foran, og dette er festet med en solid skrue. Bladet eller kniven kan skiftes ut.

Videre er det altså to solide, firkantede trebiter som sitter sammen med de to runde pinnene. Mellom de to trebitene er det altså et lite mellomrom, og vi antar at avstanden kan reguleres til en viss grad. På denne gjenstanden sitter det imidlertid bom fast, så det er usikkert om det er ment for å reguleres eller om de to trebitene skal sitte fast med det viste mellomrommet.

Har du svaret, send gjerne en epost til janerik@raumnes.no.Les mer om: nyheter

BILDETEKST: Festet bak: Bladet eller kniven er festet på baksiden.

Siste saker Gå til framsida