annonse

Vellykket oktoberfest kan bli det siste arrangementet fra Sporet pub på Årnes

Fornøyd
Fornøyd: Arrangør Hans Werner Sætran i Sporet pub var fornøyd med oktoberfesten, som kan bli det siste Sporet-arrangementet på Årnes. Her har han med seg Silje Bekkelund (t.v.) og søsteren Kristine Sætran som begge to sto i baren iført oktoberfest-kjoler. Alle (Foto: Tommy Simon Norum)
God stemning
God stemning: André Christoffersen Nyland (f.v.), Andres Togstadhagen Olsen, Tina Madelene Kjellgård og Elisabeth Thomte Schau var på oktoberfest.
Øl-kø
Øl-kø: Øl servert i store glass er en sentral del av den tyske tradisjonen med oktoberfest.
En artig kveld
En artig kveld: Mathias Hansen (f.v.), Ole-Martin Johnsen, Fredrik Hedberg, Kenneth Lure og Eivind Husås koste seg på oktoberfest.
Lokalt tyroler-band
Lokalt tyroler-band: Nes tyrolerband spilte under årets oktoberfest.
Vant halvliter
Vant halvliter: Utflyttet nesbu, Linda Therese Steen Teigstad, vant en halvliter for beste kostyme.
Liv og røre
Liv og røre: Clas Lindberg coverband skapte liv. Her framfører bandet Petra Marklunds "Händerna mot himlen".
Mye folk
Mye folk: 500 besøkende var innom oktoberfesten i teltet på Årnes brygge.

Oktoberfesten trakk rundt 500 festglade mennesker til Årnes brygge lørdag. Sporet pub var arrangør, og i verste fall kan dette bli avslutningsnummeret for det popu- lære utestedet.

Tommy Simon Norum

Årnes brygge

- Det kom rundt 500 personer som er nesten som antatt, og det så ut som om folk hadde det moro, sier Hans Werner Sætran, daglig leder og innehaver av Sporet pub.

Lørdag var det store teltet satt opp på Årnes brygge, og klokken sju på kvelden åpnet dørene.

- Folk sto på bordene med en gang, og det har gått i stykker noen bord. Det må man regne med når man arrangerer oktoberfest, sier Sætran.

Først spilte Nes tyrolerband før hovedtrekkplasteret, Claes Lindberg coverband, satte i gang.

Godt å være tilbake

Som kjent har Sporet pub holdt stengt siden nyttår som følge av at Bane NOR renoverer stasjonsbygget, og Sætran frykter nå etter flere utsettelser at han må legge ned utestedet.

- At så mange kom på oktoberfest varmet hjertet mitt, og det er godt å være tilbake, sier Sætran, som forteller at han sikkert fikk 70-80 spørsmål under oktoberfesten om dette ble det siste arrangementet til Sporet.

- Det viser bare at folk bryr seg, sier Sætran.

Et nullprosjekt

Han forteller at oktoberfesten økonomisk ikke kan kjøpe ventetid for Sporet pub.

- Oktoberfesten er et nullprosjekt der jeg håper at jeg ikke taper penger. Men jeg sutrer ikke med et nullprosjekt, og er ute etter at folk skal ha en god opplevelse, sier Sætran.

Politiet skrøt også av arrangemententet og synes at Sporet pub hadde tenkt på de riktige tingene, til tross for at en person ble kjørt til arresten for ikke å ha fulgt politiets pålegg.

- Jeg vil takke crewet mitt og Raumnes & Årnes som gjorde en kjempejobb. Jeg hadde med åtte-ni fra Sporet pub og tolv fra R&Å. Vi var ganske godt skodd, forteller Sætran.

Framtiden avgjøres i kveld

Sætran håper at Sporet kan invitere til oktoberfest neste år også.

- Sporets framtid blir avgjort i kveld i et møte mellom Bane NOR og Fylkesmannen. Jeg håper at arbeidene kan starte opp igjen i desember. Skal de heve bygget blir det ikke åpning i januar neste år, sier Sætran, som også skal i møte med Bane NOR.

Selv om det på oktoberfest i 2014 kom 1500 mennesker, mot årets 500, er Sætran fornøyd.

- Jeg hadde aldri fått gjennomført dette uten crewet mitt, sier Sætran.

Folk sto på bordene, og det har gått i stykker noen bord. Det må man regne med når man arrangerer oktoberfest.

Hans Werner Sætran, sporet pub.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.