annonse

Svensk TV viser kontroversiell Behn-serie

Ari
Ari: Nå skal også svenskene få se den omstridte og kritikerslaktede serien om Ari Behn, som er regissert av nesbuen Katharina Gellein Viken . (Foto: Skjermdump: Viafree)

Den omstridte dokumentarserien «Ari og halve kongeriket» vises nå i Sverige.

  • NTB
Gode venner
Gode venner: Katharina Gellein Viken og Ari Behn har vært venner i mange år. Hun har laget TV-dokumentaren «Ari og halve kongeriket». Bildet er tatt under Ari Behns utstilling i galleriet i Nes kulturhus i september i fjor. Foto: Jan Erik Hæhre

Det er strømmetjenesten Viafree som mandag har premiere på dokumentarserien, som Ari Behn forsøkte å endre – og deretter stoppe visningen av – før visningen i Norge, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

I desember i fjor skrev Raumnes at Viken og hennes selskap Bifröst Media har laget TV-serie om Ari Behn. Hun fikk ja til å lage serien blant annet fordi de hadde blitt gode venner i løpet av noen år. Hun fortalte at serien handler om Ari Behns liv etter skilsmissen med Märtha Louise.

Ifølge Kampanje fikk bare 97.000 seere med seg den norske premieren på TV3 i mars på lineær TV. Anmelderne i Dagbladet og VG trillet toere og treere på terningen, med karakteristikker som «trist som faen» og «dokusåpe».

Viafree Sverige skriver i sin reklame for den tre episoder lange serien, som Bifrost Media står bak:

«Det er to år siden bomben slo ned: Den norske prinsessen Märtha Louise og Ari Behn skal skilles. I denne nye dokumentarserien får man følge Ari Behns første skjelvende år etter skilsmissen. Han er en av Norges største superkjendiser, men har vanskelig for å relatere seg til det offentlige bildet av seg selv. Hvem er kunstneren, forfatteren og den tidligere prinsessemaken bak masken?".

(NTB)