annonse

Solid bluespakke på Pakkhuset lørdag

Kjent for godt sceneshow
Kjent for godt sceneshow: Blue Aspic stiller på scenen i Pakkhuset med sju mann, inkludert blåserrekke. Arrangør Nes Blues Club gleder seg til endelig å kunne presentere dette bandet på Årnes. Pressefoto
Ungt og dyktig band
Ungt og dyktig band: Silo vant Union Bluescup i fjor. Lørdag kan de oppleves på Pakkhuset. (Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd)
God stemning
God stemning: Her en selfie fra Blue Aspic på øving. Privat foto

Lørdag blir det blues i alle varianter på Pakkhuset når sjumannsbandet Blue Aspic og unge Silo inntar scenen.

John Arne Paulsen

PAKKHUSET

Blue Aspic betegnes som et av Norges kuleste bluesband. De kommer fra Fosen-halvøya i Sør-Trøndelag, består av sju mann, har egen blåserrekke og spiller svingende og dansbar blues.

Blåserrekke og hele pakka

- De har spilt på mange store bluesscener. Dette er et drevent band som spiller storbandblues. I det hele tatt er det tøft med blåserrekke og hele pakka. En skikkelig bra vokalist har de også. Vi gleder oss veldig til å ha dem her hos oss, sier Jon Troli i Nes Blues Club.

Repertoaret inneholder godbiter av artister som Roomful of Blues, Little Milton, The Fabulous Thunderbirds, Howlin' Wolf, Elmore James, Albert Collins, Delbert Mc Clinton og William Clarke med flere.

Besetningen er Ove Dalemo (vokal/gitar), Torstein Buan (gitar), Svein Buan (trombone/munnspill), Fredrik Aakvik (bass), Odd Jan Haug (saksofon), Stein Jakobsen (piano) og Kjartan Klingen (trommer).

Union Bluescup-vinner

Det andre bandet lørdag kveld kaller seg Silo.

- Vi var så heldige å få dem hit nå. De er populære, unge musikere fra øya Bremanger i Sogn og Fjordane, sier Troli.

Silo, som har eksistert siden 2014, vant Union Bluescup på Notodden Bluesfestival i fjor, og har dermed lagt et innholdsrikt år bak seg med opptredener både i inn- og utland.

- Jeg hørte dem på Moldejazz tidligere i år, og det var overraskende bra. Dette er et ungt band, og det er morsomt at de har valgt å spille blues. I det hele tatt ligger det an til å bli en skikkelig bra blueskveld på Pakkhuset lørdag, sier Troli.

Også egenkomponert musikk

Silo har nylig begynt å produsere egen musikk, og byr på en blanding av eget stoff og coverlåter. På repertoaret finner vi låter av blant andre Freddie King, Ray Charles, Otis Reading, Eric Clapton og Jimi Hendrix. Bandet består av Halvor Nesbakk (vokal), Iver Strand Senneset (gitar), Oliver Igland (trommer) og Håvard Lågeide (bass). Medlemmene i Silo er 17 - 19 år gamle.