annonse

Roots spiller på Kulturkafeen

Roots
Roots: Førstkommende lørdag inntar Roots Kulturkafeen. På repertoaret står et bredt utvalg av akustiske Hellbillies-låter. F.v. Arne Wang (gitar, mandolin, sang), Ronny Wilhelmsen (sang), Nils Johansen (bass, sang) og Henning Hoem (gitar). (Foto: Nils Johansen)

Lørdag spiller lokale "Roots" på Kulturkafeen. Bandet lover en to timers lang konsert med akustiske Hellbillies-låter.

Tommy Simon Norum

Kulturkafeen
- Vi spiller akustiske Hellbillies-låter, som er en blanding av nye og gamle låter. Vi er nok innom de fleste albumene, sier Arne Wang (gitar, mandolin og sang).
Roots består i tillegg av Ronny Wilhelmsen (sang), Nils Johansen (bass, sang) og Henning Hoem (gitar). Bandet fyller ett år nå i februar.
- Det begynte med at jeg og Nils snakket om å spille sammen igjen, så kom Ronny som kunne nesten alle Hellbillies-låtene. Grunnen til at det ble et Hellbillies tribute-band er Ronny, og at vi ble imponert over syngingen hans, forteller Wang.

Egne låtarrangement

Arrangementene til låtene lager bandet selv, og øver gjør de hver tirsdag i kafédelen hos Pakkhuset. Den siste tiden har bandet øvd to ganger i uka.
- Vi arrangerer låtene selv og tilpasser etter utstyr og instrumenter vi har å spille på. Vi beholder gjerne koringa og trestemt sang der det er muligheter for det, og krydrer med gitar og mandolin, noe som gjør at publikum kjenner igjen Hellbillies-stilen, forteller Wang,

Flere spillejobber

Det første året ble det flere lokale spillejobber for bandet, blant annet under Årnesdagene og Brød & Cirkus. I år blir det også flere konserter, og bandet har framover booket inn én jobb i måneden.
- Vi gleder oss til konserten nå på lørdag, og vi har flere spillejobber på gang. Neste måned spiller vi på Kløfta, deretter scene 5 på Lillestrøm i april, og i mai skal vi være oppvarming for Hilljacks på Årnesdagene, sier Wang, som har inngått avtale med Kulturkafeen om å arrangere en musikkveld i måneden.
- Det er masse dyktige musikere i Nes, og Kulturkafeen er et perfekt sted å vise dem fram, sier Wang.

Enkel bevertning

Billetter til konserten lørdag kan kjøpes i kulturhuskiosken, og Kulturkafeen tilbyr enkel servering underveis. Konserten holder på i to timer inkludert pause, og skal være en oppvarming til The Breeze band og 5 for Fun på Pakkhuset senere på kvelden.