annonse

Revygjengen lover å være klare til premieren

I full gang
I full gang: Gjengen i Nesrevyen er i full gang med øvelsene til årets revy, "Nes på nytt!", som har premiere fredag 13. oktober. (Foto: Jan Erik Hæhre)
I rute
I rute: En av de to revysjefene, Marianne Injer, sier de er i så rute som de skal være en måned før revyen. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

Revygjengen er i full gang med forbered- elsene til årets lokal- revy. Premiere er fredag 13. oktober.

Jan Erik Hæhre

Kulturhuset

- Det er best slik, sier instruktør Even Finsrud, og slår fast at de ikke er preget av overtro.

- Ingen av oss bryr seg om det, konstaterer Marianne Injer, en av de to revysjefene.

- Er dere i rute?

- Vi er akkurat så i rute som vi pleier nå en måned før premieren, sier Injer med støtte av Leif Kulsrud, den andre revysjefen.

- Når teppet går opp, da er vi klare, konstaterer Finsrud.

Nes på nytt!

Tittelen på årets revy er altså «Nes på nytt». Revygjengen lover å servere Nes på en litt ny måte, samtidig peker de på at du kan legge ganske mye i den tittelen.

Nesrevyen nærmer seg 30 år, og før Nesrevyen hadde vi blant annet Hvamsrevyen og Kulmorevyen her i Nes. Med andre ord, lokalrevy har en veldig lang tradisjon. Og tradisjonen tro kommer årets revygjeng med lokale spark blandet med innslag av det litt mer generelle slaget.

- Det er jo mange innflyttere i Nes også. Dessuten, mange av de tingene som skjer i Nes, skjer jo i mange andre kommuner også, og omvendt, sier Injer.

- Formatet revy er også litt annerledes nå enn for 30 år siden, sier Kulsrud.

Mange tekster

De forteller at de fram til nå stort sett har drevet med tekstgjennomgang. Og det har vært et omfattende arbeid denne gang.

- Vi har fått veldig mange tekster i år, og må sortere ut noen, sier Injer.

- Det har vært en god drive i gjengen, og de tenker tekster, forteller Finsrud.

Leif Kulsrud forteller at de har hatt en tekstkonsulent fra Frilynt på besøk som ga innspill og gode tips til skriveprosessen.

- Det var veldig inspirerende, sier Finsrud.

Marianne Injer peker på at det ofte løsner litt etter sommeren også, og nå har revygjengen utfordringen med å plukke ut hvilke tekster de skal gå videre med til årets revy.

Bearbeidet underveis

- Vi har hatt en silingsrunde på tekstene. Samtidig er flere fortsatt i vurderingsboksen, sier Finsrud.

De lover at de gjør alt for å være mest mulig aktuelle når revyen spilles i midten av oktober. Og tekstene som er plukket ut, er ikke hugd i sten.

- Tekstene blir bearbeidet hele vegen fram til første forestilling, slår Injer fast.

I år skal ikke revygjengen ha med gjesteartister, slik de har hatt de to siste årene. Instruktør Finsrud lover mye sang og musikk fra revygjengen.

- Revyen vil ha mye showelementer, med tekster skrevet til anledningen, sier han.

10 på scenen

Revygjengen består også i år av ti skuespillere på scenen, pluss to dansere. En er helt ny, noen har hatt en liten pause, mens andre er med videre.

- I tillegg er det nærmere 20 personer med for å få revyen til å gå. Det er inkludert musikerne, sier de to revysjefene. Og forteller at revyen er etterspurt.

- Vi opplever når vi nærmer oss sommeren at folk spør om det blir revy i år også. Vi har et trofast publikum, og ja, det blir selvsagt revy, sier Injer.

Vi opplever når vi nærmer oss sommeren at folk spør om det blir revy i år også. Vi har et trofast publikum.

Marianne Injer, en av to revysjefer