annonse

Onsdag inntar Eirik Jensen scenen i Nes kulturhus

Til Årnes
Til Årnes: Eirik Jensen er klar for bokbad på Årnes onsdag der han skal snakke om de to bøkene "På innsiden - historien om mitt politiliv" og "Attentatet", en krim/politithriller. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Bokbad Onsdag kommer Eirik Jensen til Nes kulturhus. Han er gjest i bokbadet, og skal intervjues av Erlend Helle.

Jan Erik Hæhre

- Dette blir bra, sier Erlend Helle, som møtte Eirik Jensen denne uka. Det understrekes fra både Helle og fra arrangøren Nes bibliotek at Jensen er invitert til Nes som forfatter, og at settingen er et tradisjonelt bokbad.

- Vi styrer unna straffesaken, men Jensen har mye å fortelle, ikke minst om politi og politiarbeid, sier Helle.

Den tidligere politimannen Eirik Jensen er som de fleste vet siktet for grov korrupsjon, og i september er det ventet dom i saken mot ham.

Skrev to bøker

I perioden fra han ble tatt til straffesaken startet, skrev han bøkene «På innsiden», som handler om hans liv som politimann, og «Attentatet», som er en krim/politithriller.

Det er disse bøkene Jensen skal intervjues om. Han skrev bøkene sammen med Thomas Winje Øijord, som også kommer til Årnes onsdag.

- Biblioteket skal være en arena for offentlig samtale og debatt, og vi har samfunnsengasjement som rød tråd gjennom høsten. Slik sett passer dette inn i rekken av øvrige arrangementer i høst, sier biblioteksjef Christine Wist.

Onsdagens bokbad skal gjennomføres i storsalen, og det er dermed plass til bra med folk.

-Vi har solgt rundt 150 billetter, sier Wist, og legger til at det per i dag er cirka halvfullt.

- Vi kan jo minne om at Kulturkafeen har lang åpningstid denne dagen, og man kan ta middagen her før man går på bokbad, sier biblioteksjefen.

Brukte dialog

Biblioteket har gjort et aldri så lite scoop med å få Eirik Jensen til kulturhuset til uka. Ikke minst fordi dommen mot Jensen altså er ventet i løpet av første del av september.

Jensen ble kjent som politimannen som var pådriver for dialogmodellen, der det handler om å skape tillit og kommunikasjon opp mot kriminelle miljøer. Han jobbet med både MC- og gjengmiljøene.

I februar 2014 ble han arrestert og suspendert fra tjenesten i forbindelse med etterforskingen av et narkotikanettverk ledet av Gjermund Cappelen.