annonse

Nes trekkspillklubb håper å få med seg flere trekkspillere

Her er Nes trekkspillklubb samlet i vognskjulet hos Oddvar Engebretsen på Hvam. Fra venstre
Her er Nes trekkspillklubb samlet i vognskjulet hos Oddvar Engebretsen på Hvam. Fra venstre: Bajrim Osmanovic, Petter Sæteråsen (gitar/fele), Oddvar Engebretsen, Gun-Marie Gudbrandsen, Solrunn Einbu, Egil Walseth, Jan Kveiland og Peder Karlsaunet. (Ikke til stede: Jan Rudolf Pettersen, Hillmar Mattisbråten og Aleksander Nordli). (Foto: Tommy Simon Norum)

Hver tirsdag har Nes trekkspillklubb øvelse. Nå ønsker de å få med seg flere trekkspillere.

Tommy Simon Norum

Nes

- Nes trekkspillklubb lå litt nede, men nå har vi startet opp igjen, sier Egil Walseth, nestleder.

Nes trekkspillklubb ble stiftet i 1975, og har holdt på i over 40 år. Da Wenche Karlsen som har vært musikalsk leder siden oppstarten valgte å gi seg, gikk klubben en usikker framtid i møte, og styret funderte på å legge ned trekkspillklubben.

- Vi fikk ett skudd for baugen, men nå har vi tettet hullet, sier Walseth.

Flere ildsjeler tok dermed tak i klubben og satte sammen et interimstyre. På årsmøtet i Dragsjøhytta den 7. mars ble Jan Rudolf Pettersen valgt til leder, Egil Walseth ble nestleder og Jan Kveiland ble sekretær.

Håper på rekruttering

- Noen av de gamle har gitt seg, og vi er veldig ute etter rekruttering. Man trenger ikke kunne lese noter eller være en racer til å spille for å være med, forteller Walseth.

Trekkspillklubben spiller enkel musikk og dansemusikk, og øver vanligvis i Årnes gamle skole en gang i uka. I 2016 spilte de på tre dansekvelder i Dragsjøhytta. I år er det planer om å spille på fem dansekvelder.

- Vi er per i dag ti til tolv aktive medlemmer, og håper at vi blir noen flere. Vi tar imot både trekkspill og toradere, sier Walseth.

På det meste har Nes trekkspillklubb vært 40 medlemmer.

Konsertplaner

Trekkspillklubben har også planer om konserter med noe tverrmusikalsk, men vil ikke røpe alle planene enda.

Tirsdag denne uka var trekkspillklubben invitert til å ha en øvingskveld i vognskjulet hos Oddvar Engebretsen på Hvam, for samtidig å se historikken til trekkspillklubben. Engebretsen har vært medlem i trekkspillklubben i mange år, og har samlet både bilder og avisutklipp som alt er møysommelig innrammet og hengt opp på veggen. I tillegg til øvinga ble det en sosial kveld, og i pausa ble det servert kaffe og kaker.