annonse

Lokalt musikkliv utfoldet seg i aulaen som snart blir revet

Innholdsrik mønstring
Innholdsrik mønstring: Publikum ble med på en allsidig og variert musikalsk reise i Vormsund ungdomsskoles aula søndag. Dirigent og musikalsk leder i Vestsiden Musikkorps, Rolf Thon, ledet an. Korpset ser gjerne at nye medlemmer melder sin interesse. Øvelsene finner sted i gymsalen på Brårud. Alle (Foto: John Arne Paulsen)
Høyt nivå
Høyt nivå: Nes Trekkspillklubb holder et høyt musikalsk nivå, og har medlemmer fra store deler av Nes. (Foto: John Arne Paulsen)
En av mange ildsjeler
En av mange ildsjeler: Rolf Thon talte varmt for et levende musikkliv i grendene. (Foto: John Arne Paulsen)
Variert program
Variert program: Bassist Jan Rudolf Pettersen (stående) er leder i Nes Trekkspillklubb. Han var også programleder da klubben spilte søndag. (Foto: John Arne Paulsen)
Lokale sangstruper
Lokale sangstruper: Koret Godt og blanda har base i Fenstad. (Foto: John Arne Paulsen)
Spiller på mange strenger
Spiller på mange strenger: Petter Sæteråsen spiller fiolin og gitar i Nes Trekkspillklubb. (Foto: John Arne Paulsen)
Korleder
Korleder: Koret Godt og blanda underholdt under ledelse av dirigent Layla Marie Faane. (Foto: John Arne Paulsen)
Trombonister
Trombonister: Her er (f.v.) Frode Lundseth, Arne Morterud og Torun Hansen i Vestsiden Musikkorps. (Foto: John Arne Paulsen)

Vestsiden Musikkorps med venner bød på en allsidig og koselig aften i Vormsund søndag kveld.

John Arne Paulsen

KULTUR

Det var duket for dette voksenkorpsets årlige høstkonsert. Denne gang betegnet de det hele som noe nær en kulturmønstring med tre aktører. Både Nes Trekkspillklubb og koret Godt og blanda med base i Fenstad underholdt med hver sin avdeling.

Vestsiden Musikkorps startet og avsluttet konserten. De bød blant annet på utdrag fra «The phantom of the opera», et potpurri fra James Bond-filmusikken og «Always look on the bright side of live» av Monty Python.

- Vi la opp til at dette skulle bli en veldig variert konsert, med noe for enhver smak, sier Lene Thon i korpset. Det klarte de med glans.

Sammensveiset

Vestsiden Musikkorps har en filosofi som går ut på at musikken de framfører skal falle i smak hos flest mulig.

- Vi legger vekt på å spille publikumsvennlig musikk, gjerne låter folk kjenner fra før og har et forhold til, sier hun.

Repertoaret korpset stilte med søndag var da heller intet unntak. Her kom det kjente "svisker", musikk fra film og musikal og fengende rytmer.

- Hele dette arrangementet er og skal være upretensiøst. Det er uansett viktig at vi holder liv i gode tradisjoner. Nå, i en tid der alt skal være så fint og flott, er det viktig å holde liv i lokalt musikkliv, sier Vestsidens dirigent Rolf Thon. Han har vært korpsets dirigent siden 2001.

- Vi er en sammensveiset gjeng som har det gøy sammen, og vi tar gjerne imot nye medlemmer. Spesielt på kornett og slagverk er det litt tynt i rekkene akkurat nå, sier han.

Nydelige spanske øyne

Koret Godt og blanda bød blant annet på flere spirituals, Presley-låta «I believe», og den mer avanserte «Bourrée», der dirigent Layla Marie Faane kunne fortelle at musikken var skrevet av Leopold Mozart.

Nes Trekkspillklubb var innom både vals, reinlender og tango før de avsluttet med en nydelig versjon av Bert Kaempferts gode, gamle slager "Spanish Eyes".

Leder og bassist Jan Rudolf Pettersen hadde sine ord i behold da han fastslo at trekkspillklubben lever i beste velgående.

Aulaen rives

Politikerne har bestemt at dagens aula i ungdomsskolens bygningsmasse skal erstattes med noe nytt. Aulaen har huset mange konserter av alle slag siden den ble reist, og mange, ikke minst krefter innen det lokale kulturlivet, er spent på hvordan "storsalen" i den nye ungdomsskolen blir.

Nå, i en tid der alt skal være så fint og flott, er det viktig å holde liv i lokalt musikkliv.

Rolf Thon, dirigent