annonse

Knallsuksess for Arredondo, Sødal og Nes bygdekor

Høydepunktene sto i kø
Høydepunktene sto i kø: Maria Arredondo, Torstein Sødal og Nes bygdekor høstet trampeklapp i Årnes kirke mandag kveld. Her fra avslutningsnummeret. Til høyre sitter vokalistenes faste pianist, Eirik Berge, som også har en sentral rolle i dette showet.Alle (Foto: John Arne Paulsen)
Dyktige vokalister
Dyktige vokalister: Maria Arredondo og Torstein Sødal sørget for meget god stemning i kirken.
Fylt til randen
Fylt til randen: Det var knapt et ledig sete i kirkeskipet denne mandagskvelden.

Årnes kirke var proppfull mandag kveld, da kirkerommet ble fylt med stemmeprakt.

John Arne Paulsen

KULTUR

Vokalistene Maria Arredondo og Torstein Sødal hadde invitert til konsert sammen med Nes bygdekor.

Sammen bød de på et variert repertoar med innslag fra musikaler, gospel, viser og noen religiøse sanger. Publikum reiste seg spontant og applauderte da hovedvokalistene og koret sammen hadde avsluttet siste nummer, "You'll never walk alone" av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II. Mange gikk garantert nynnende hjem fra denne aftenen.

- Veldig morsomt

- Dette var rett og slett veldig morsomt for oss som kor. Det ble masse liv og trøkk, og det var veldig stemningsfullt, sier Siw Graabæk Nielsen, dirigent og musikalsk leder i Nes bygdekor.

Arredondo og Sødal arrangerte det hele. Bygdekoret var invitert til å være med.

Godt forberedt

- Opplegget deres er at de inviterer lokale kor til å være med. Det var vel like etter nyttår at vi ble spurt om vi ville være med på dette, og vi svarte selvfølgelig ja, sier Graabræk Nielsen.

I finalen sprengte vokalistene og publikum nesten kirkeveggene.

- Ja, det var kjempegøy. Før sommerferien fikk vi både korarrangementer og lydfiler som vi kunne øve med. De ville at vi skulle synge de forskjellige sangene og ha arrangementene på en bestemt måte. Vi øvde faktisk kun en halv time sammen med dem på forhånd, dagen i forvegen, sier kordirigenten.

Da var det viktig på forhånd å sørge for at man kunne tingene veldig godt og at alle visste hvordan de ville ha det.

Flott opplevelse

- Jeg synes det fungerte veldig bra. Vi hadde også god kommunikasjon med pianist Eirik Berge før konserten. Jeg må innrømme at vi var litt spente på hvordan dette skulle gå. Vi har aldri holdt konsert på denne måten tidligere, men vi fikk veldig mange positive tilbakemeldinger. Mange sa at det hadde vært en flott opplevelse, sier Graabræk Nielsen.

Hun syntes det var ekstra gøy å være med to så dyktige vokalister som backingkor.

- Det er ikke noe vi er så veldig ofte, og det ga skikkelig mersmak, fastslår hun.