annonse

Klart for årets folkefest på Gamle Hvam

Venter storinnrykk
Venter storinnrykk: Folkedans og folkemusikk er bare litt av det som skjer på Gamle Hvam førstkommende søndag. Da inviteres det til årets folkefest, Gamle-Hvamsdagen 2017.

Gamle Hvam Søndag inviterer Gamle Hvam museum til årets store folke- fest. Da er det Gamle- Hvamsdagen med omfattende program.

Jan Erik Hæhre

- Vi ønsker velkommen til en spennende og innholdsrik dag på Gamle Hvam, sier Astrid Skedsmo, fagkonsulent og stedsansvarlig for Gamle Hvam.

Gamle-Hvamsdagen er blitt en solid tradisjon som mange bare må ha med seg, og det er grunn til at det blir en like stor folkefest i år som tidligere år. Og programmet er som vanlig av det omfattende slaget.

- Dagen starter med friluftsgudstjeneste med barnedåp, sier Astrid Skedsmo.

Mange aktiviteter

Hun forteller videre at det både inne og ute vil bli presentert et stort antall aktiviteter innen husflid og håndverk.

- Her blir det mye å se på for dem som er interessert i gamle arbeidsteknikker, sier Skedsmo.

Innendørs kan publikum se på og studere veving, spinning, broderi og kniplinger. I bryggerhuset skal det stekes flatbrød, og utendørs skal det stekes byggmelsvafler på svartovnene.

Rømmegrøt og spekemat

- Det skal slås reip på gammeldags vis, lokomobilen skal fyres opp og det skal skjæres på gårdssaga, sier Skedsmo. Hun minner også om at man får kjøpt rømmegrøt og spekemat.

For de minste blir det også en rekke aktiviteter, ikke minst skal Gråtass med henger brukes slik at de minste får en kjøretur. Når det gjelder traktorer, skal selvsagt Gammeltraktorens Venner være til stede og vise fram arbeid med gammelt traktorredskap.

Eksotiske rytmer

- På danseplattingen blir det et variert program med folkemusikk, folkedans og eksotiske rytmer. Store og små blant publikum får også muligheten til å svinge seg litt, sier Skedsmo.

Det er med andre ord god grunn for Astrid Skedsmo og Gamle Hvam-gjengen å vente seg storinnrykk. For i tillegg til alt som er nevnt, er selvsagt utstillingene åpne.

- Det blir også salg av gamle hageplanter, antikk og brukt og lokalhistoriske bøker. I Arnebergsalen i 2. etasje i den gamle hovedbygningen er det også et stort husflidssalg, avslutter fagkonsulenten om årets store dag på Gamle Hvam.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.