annonse

Gratiskonsert med unge musikere på Pakkhuset

Håper på stinn brakke
Håper på stinn brakke: Jon Troli (nestleder) t.v. og Kjell Ivar Østtorp (kasserer) i Nes Blues Club håper at mange tar turen til Pakkhuset lørdag der det totalt arrangeres tre konserter. Arkiv (Foto: Tommy Simon Norum)

Lørdag er det duket for en helaften på Pakkhuset. Åtte deltakere fra helgas bandseminar spiller først gratiskonsert, før 5 for Fun og The Breeze overtar scenen.

Tommy Simon Norum

Pakkhuset

- Lørdag kommer til å bli en skikkelig bluesaften, sier Jon Troli, nestleder i Nes Blues Club.

I helga kommer åtte unge musikere i alderen 16-26 år til Pakkhuset for å delta på bandseminaret i regi av Norsk bluesunion. Deltakerne skal lære tips og triks om musikkbransjen, og må ha de grunnleggende spilleferdighetene inne fra før. Instruktørene er Henrik Maarud (trommeslager/produsent), Bill Troiani (Bass) og Erik Harstad (gitar).

- Deltakerne kommer på fredag og skal opp til Snaxville studio for å se og lære. Deretter skal de øve lørdag før gratiskonserten, og søndag skal de ha en evaluering, forteller Troli.

Introduksjonskurs

- Du vil få verdifull tilbakemelding og undervisning på ditt instrument, samt øve på samspill med andre under kyndig veiledning av meritterte musikere i bluesmiljøet, står det i invitasjonen til seminaret, som er ment for ungdom som elsker å spille, eller kanskje har mål om å etter hvert leve av musikken.

Bandseminaret er et samarbeid mellom Nes Blues Club og Norsk bluesunion. Fire av de åtte deltakerne er fra Nes, og alle tilbys overnatting på golfhotellet i Vormsund. Etter at de har holdt gratiskonserten lørdag ettermiddag blir det åpen scene, der publikum får anledning til å jamme sammen med musikerne. De tre instruktørene skal også delta på konserten.

Duket for en helaften

Norsk bluesunion (NBU) har som overordnet mål å skape et rikt miljø for blues i Norge, og har intensjon om å øke kjennskapen til blues og beslektede musikkformer i Norge gjennom konserter og faglig virksomhet.

- Viser det seg å bli vellykket vil NBU arrangere flere bandseminarer på Pakkhuset, og formann i NBU, Bitten Svendsen, kommer til å være her, sier Troli.

Gratiskonserten kommer til å vare en times tid, og Pakkhuset har lørdag lagt til rette for en helaften med totalt tre konserter. Som omtalt i Raumnes tirsdag skal 5 for Fun og The Breeze spille på Pakkhuset senere på kvelden. 5 for Fun er et lokalt band, mens The Breeze er et tributeband til JJ Cale.

Viser det seg å bli vellykket vil NBU arrangere flere bandseminarer på Pakkhuset.

Jon Troli, nestleder nes blues club.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.