annonse

Fønix og Veracruz spilte på hjemmebane

Fønix
Fønix: Med gamle solide rockelåter skapte lokale Fønix stemning i Pakkhuset lørdag. F.v. Geir Dølvik (gitar, vokal), Terje Hoemsnes (trommer), Tor Nystrøm (gitar,vokal), Tore Søgård (bass) og Olav Mæhlum (keyboard, vokal). Bandet øver en gang i uka i potetlageret hos Anders Nordlund i Vormsund. Begge (Foto: Tommy Simon Norum)
Veracruz
Veracruz: Veracruz avsluttet dobbeltkonserten på Pakkhuset med et godt blandet repertoar. F.v. Arild Eriksen (gitar), Per Stokkebryn (trommer), Sofie Almåsvold (vokal/perkusjon), John Arne Paulsen (bass) og Harald Bach-Gansmo (keyboard).

Med gamle rockelåter skapte Fønix stemning i Pakkhuset før Veracruz tok over scenen. - Jeg bøyer meg i hatten for bluesklubben, sier Geir Dølvik, gitarist og vokalist i Fønix.

Tommy Simon Norum

Pakkhuset
- Det er kjempeartig å være der. Vi spiller på hjemmebane og kjenner mye folk, samtidig som vi spiller musikk vi liker, sier Geir Dølvik, som har vært med i bandet «Fønix» siden reetableringen i 1996.
- Fønix har røtter langt tilbake til tidlig på 1970-tallet. Terje Hoemsnes og Olav Mæhlum er de to eneste originalmedlemmene, forteller Dølvik.

Vegen er målet

Dølvik er godt fornøyd etter Pakkhus-konserten lørdag.
- Vi spiller en til fire konserter i året, og vegen er like mye målet. Vi er opptatt av at det skal låte bra og at folk kjenner igjen musikken, forteller Dølvik.
Fønix spiller rock fra 1970-, 80 og 90-tallet. Musikken fenget publikum, og stemningen i Pakkhuset var høy da Fønix avsluttet med «Vingar» av Mikael Rickfors.
- Selv om vi er opp i åra er vi gamle rockere med planer om å fortsette, sier Dølvik, som tidlig på 70-tallet spilte i bandet «Reward» og deretter «Aircraft» sammen med blant andre Arild Eriksen og Per Stokkebryn.
- Jeg var med fram til jeg begynte å studere på 1980-tallet, forteller Dølvik.

Ingenting er et problem

Publikum telte rundt 120 personer, og de to bandene og Nes Blues Club er godt fornøyd.
- Jeg sier som Heidi Weng og bøyer meg i hatten for bluesklubben. Man føler seg veldig velkommen der og ingenting er et problem. De har veldig bra utstyr og det er moro å spille der. Man føler seg velkommen uansett om man er et lokalt band eller et amerikansk bluesband, sier Dølvik.
Fønix har spilt både i og utenfor Nes. Bandet har foreløpig ikke booket noen nye spillejobber men har fått flere forespørsler. I Pakkhuset spilte «Fønix» og «Veracruz» to timer hver.
- Jeg synes dobbeltkonsertene fungerer veldig fint, og det er helt ypperlig å spille to timer på en kveld, sier Dølvik, og forteller at de øver inn fem-seks nye låter hvert år.
- Vi har ei låtliste, og det er ikke mye av låtene fra 1996 som er med fortsatt, bortsett fra de udødelige låtene som «Mustang Sally», avslutter Dølvik.
Selv om vi er opp i åra er vi gamle rockere med planer om å fortsette.
Geir Dølvik.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.