annonse

Fire ganger jul i gamle dager

Billettsalget går unna
Billettsalget går unna: Det nærmer seg årets oppsetning av "Jul i gamle dager" i Nes Kulturhus. Dette bildet er fra en av fjorårets forestillinger. (Foto: Jan Erik Hæhre)

Billettsalget går så godt at det lønner seg å være tidlig ute hvis du vil oppleve årets oppsetning.

John Arne Paulsen

NES KULTURHUS

Oppsetningene av juleforestillingene «En jul i gamle dager» i Nes Kulturhus er blitt en solid tradisjon. Hvert år så langt har rundt 1000 mennesker i alle aldre fått den med seg.

- I år setter vi den opp for 8. gang. Faktisk har rundt 800 bestilt billett allerede, så det ser ut til at vi når snittet og vel så det i år også. Det er vi veldig glade for, sier Jan Magne Hanstad, manusforfatter og teknisk ansvarlig.

Proffe og amatør

Skuespillerne står i kø for å få være med også denne gang. En særs velfungerende blanding av proffe og amatører skaper et nær unikt miljø på og bak scenen.

- Vi er så heldige som har så mange dyktige folk å ta av. Folk fra alle deler av Nes deltar. Bygdas kultur- og musikkliv er så rikt, sier produsent og trombonist Hanne Kristin Dehlie.

- Vi kan trygt gå så langt som å fastslå at akkurat det livet er blant de beste i Akershus, legger Hanstad til.

I denne oppsetningen går kommunen og frivilligheten hånd i hånd med stor suksess. Tilbakemeldingene fra publikum har vært strålende og inspirerende hvert eneste år så langt.

Det ligger an til fire nye suksesser med magiske øyeblikk også i år.

- Vårt motto er jo nettopp flere magiske øyeblikk. Vi ønsker alle hjertelig velkommen, sier Hanstad.

Premiere 24. november

Forestillingen har premiere fredag 24. november. Så er det to forestillinger lørdag 25. november og en siste forestilling søndag 26. november.

- Vi har så langt solgt ut nesten alle billettene til den første lørdagsforestillingen. Så langt har 13 - 14 store grupper utenfra Nes meldt sin ankomst. Det er jo for eksempel morsomt at vi klarer å få folk til å reise fra Oslo og hit, sier Hanstad.

- Folk elsker jo tradisjoner i jula. Veldig mange kommer igjen og igjen, men vi ønsker jo også at mange nye dukker opp, legger Dehlie til.

Dette er en forestilling for alle sanser, og publikum reiser garantert hjem fra den med solid julestemning. Arrangementet er i regi av Kultur i Nes.

Folk fra alle deler av Nes deltar. Bygdas kultur- og musikkliv er så rikt.

Hanne Kristin Dehli