annonse

Fikk tre spillejobber på rappen etter å ha opptrådt på Notodden

Utstillingsvindu
Utstillingsvindu: Marius Sannerud Lien høstet nyttig erfaring og nye venner under Notodden Blues Festival. (Foto: John Arne Paulsen)

Marius Lien Band spilte seg nesten helt til topps i årets Union Bluescup-finale.

John Arne Paulsen

NOTODDEN

Finalen i årets Union Bluescup ble gjennomført under Notodden Bluesfestival 4. og 5. august, Marius Lien Band fra Nes var et av seks deltakende band. De øvrige var City In Stripes (Oslo), Maldito (Trøndelag), De Marvells (Halden), HM Johnsen (Os i Hordaland) og Skill & Tones (Mosjøen). Nes-bandet består av 17 år gamle Marius Sannerud Lien (gitar/vokal), Rune Lien (bass) og Odd Arne Klungseth (trommer).

- Veldig gøy

- Alle i bandet syntes det var veldig gøy å opptre på Notodden, forteller Marius, som for øvrig var yngst av alle i årets cup. Han opplever en blomstrende utvikling både når det gjelder gitarspill, vokal og ikke minst låtskriving. Mesteparten av det han framførte på Notodden var egenkomponert.

Bandene var på scenen både fredag og lørdag under festivalen. To forskjellige dommerpaneler satte sammen en poengsum.

Falt i smak

Bluesnews, et organ for Norsk Bluesunion, skriver at kvaliteten på de seks bandene som stilte i år var meget høy, og at juryen hadde en svært vanskelig jobb med å kåre det beste av dem.

- Ble du umiddelbart veldig skuffet da dere ikke gikk helt til topps?

- Nei, det gikk greit. Litt synd var det så klart, men ikke noe stort problem. Vi bare står på videre og booker jobber, vi, så dette går kjempefint, sier Marius.

Bandet knyttet kontakt med mange bluesklubber etter sine opptredener.

- Vi fikk faktisk tre nye spillejobber på samme dag som vi sto på scenen, så det var jo veldig positivt, sier Marius.

Direkte på NRK

I tillegg spilte han solo direkte på NRK Sommeråpent som et av medlemmene i Little Steven Blues School All Star Band.

Marius Lien Band skal for øvrig spille på utestedet Kreti & Pleti på Jessheim lørdag denne uka.

Vinnerbandet fra Os, HM Johnsen, ble overrasket da juryen hadde bestemt seg.

- Denne så vi ikke komme. Vi var egentlig klare til å reise hjem, sa vinnerbandets frontfigur Hans Marius Johnsen til Bluesnews etter å ha blitt kåret som vinner.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.