annonse

Et show som blir «Heilt Nils»

Nytt show
Nytt show: Onsdag kveld inviterer moromann, ordkunstner og revyartist Nils Oscar Ottesen til ny forestilling i kulturkafeen. (Foto: Tommy Simon Norum)

Med nytt materiale i sekken kommer Nils Oscar Ottesen til kulturkafeen onsdag. Dette er den tredje utgaven av enmanns-forestillingen, og denne gang kommer det til å bli "Heilt Nils".

Tommy Simon Norum

Kulturhuset

- Jeg prøver å henge poengene på det som skjer. Selv om det er mest tull er det også litt samfunnsaktuelt, sier Nils Oscar Ottesen fra Skarnes, revyartisten og moromannen som med en egen fortellerteknikk, timing og friske historier ofte får latteren til å eksplodere og publikum til å kike etter luft.

De siste årene har han dratt rundt i Hedmark og omegn med enmanns-forestillingen som nå er ute i sin tredje utgave. Først var det «Heilt Nils - Itte bære tull nei», deretter «Heilt Nils - Volume two» og i tredje utgave blir alt bare «Heilt Nils», som også er navnet på showet.

- Jeg har et manus, men detter ofte ut og det går litt vilt, forteller Ottesen.

Nye poenger

- Etter tre versjoner har jeg skrevet en del nytt, og showet beskriver blant annet odølingen, forteller Ottesen.

Med seg har han Åse Lukerstuen som skal ordne det tekniske, mens Bjørge Verbaan skal traktere pianotangentene.

- Dette er den siste forestillingen på høstsiden, og den siste mulighet for å få med seg forestillingen før jul, forteller Ottesen.

Selv om det i hovedssak er odølingene som kan vente seg humoristiske overhøvlinger i glatte ordelag, følger Ottesen også med i Raumnes, slik at heller ikke nesbuene kan føle seg for trygge.

Scenevant

Nils Oscar deltok i sin første revy i 1977, og har drevet både med visesang og husker-du-kvelder. Etterhvert ble det mye revy, og i 1992 begynte han i Odalsrevyen. Han har også vært styreleder i Glåmdalsrevyen i 18 år, og det har blitt mye rampelys og mange scenetimer for den munnrappe odølingen. For tiden drar han også rundt med oppsetningen «Fire støller rider igjen», sammen med revykollega Øivind Roos, Trond Eng og Øyvind Aa.