annonse

Endelig kommer Staut til Nes

Folkrock
Folkrock: Det er ikke mange band som Staut i Norge. De byr på folkrock som fenger et stort publikum. Fredag 16. februar entrer de scenen i storsalen i Nes Kulturhus. (Foto: Frederick Kihle)

Staut har vokst seg til å bli et av Norges største band. Nå kommer de til Årnes.

John Arne Paulsen

MUSIKK

Førstkommende fredag, 16. februar, entrer Staut scenen i Nes Kulturhus' storsal. For den som har fulgt bandet fra starten i 2010, vil det bli mulig å nikke gjenkjennende til mange av låtene, samtidig som bandet også gir deg en ny musikalsk armkrok å hvile i.

Fem på sju

For et drøyt år siden ga Staut ut sin femte plate på sju år. Flere av låtene er blitt kjent for et stort publikum, som for eksempel «Den eine» og «Følge hjarta».

Plata høstet fem på terningen både i Aftenposten og Dagbladet. Den ble stemplet som «feiende flott folkrock». Plata er titulert «JA». Og ja, bandet ser også 2018 som en mulighet til å spre sitt musikalske budskap. Årnes er altså ett av stedene bandet besøker denne vinteren.

- Si JA til hverandre

- Vi sier JA til det som 2018 måtte ha liggende på lur, og ønsker at alle, uansett religion, farge, rulleblad, partitilhørighet, yrke, kjønn, legning, vekt, bosted, skattebetalingsevne, skattebetalingsvilje, alder eller andre særegenheter skal bli litt flinkere til å si JA til hverandre, fastslår bandet i en pressemelding.

Besetningen er Gaute Lein, Asle Tronrud, Ørnulf Juvkam Dyve, Dag Arve Sandnes, Frode Flatland og Torgeir Bolstad.

Musikk med driv

Med kombinasjonen fengende melodier, dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og tilsvarende energi på scenen, har denne gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger.

Listetopper

Staut har både gullplater og førsteplass på albumlista å vise til, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, en solid rekke «radiolistinger», og ikke minst kan de skilte med kvalitet hele veien.

Aftenposten og Dagbladet var sjeldent samstemte da de kastet terningene til femmere og de begge kalte albumet for «Feiende flott folkrock».

2018 blir neppe dårligere. Staut slapp sin første singel for året, «Koma dit», allerede 12. januar, og de lover mer i tiden som kommer.